Kan Timothy Castagne bij de Rode Duivels depanneren als centrale verdediger?

Sport | Roberto Martinez selecteerde slechts vier centrale verdedigers voor de Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk. Dat is aan de krappe kant, aangezien de bondscoach een systeem hanteert met drie centrale verdedigers. Martinez rekent mogelijk op de veelzijdigheid van andere spelers om eventueel te depanneren en kunnen we daardoor Timothy Castagne als centrale verdediger aan het werk zien?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met alleen Jason Denayer, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Dedryck Boyata als centrale verdedigers, zou Roberto Martinez een risico kunnen nemen als je twee spelers zou verliezen door een blessure of schorsing. Als dat zou gebeuren, moet hij een speler van een andere positie inschakelen als centrale verdediger. Tenzij hij alsnog van systeem zou veranderen.

Leander Dendoncker is ongetwijfeld de eerste naam die dan genoemd zal worden, en ook Axel Witsel speelde al als centrale verdediger bij Borussia Dortmund. Er is echter nog een optie: Timothy Castagne. Dat kan als een vreemde optie aanzien worden, maar is het dat ook?

Weinig ervaring

Castagne kan als links- en rechtsachter uit de voeten. Hij speelde in het seizoen 2014-2015 één keer als centrale verdediger bij Racing Genk. Daar bleef het ook bij in Limburg, maar vorig seizoen kreeg hij als centrale verdediger meermaals speelkansen bij Leicester City, zijn huidige club.

Hij sloot het seizoen zelfs af op deze positie, maar het was niet meteen een geslaagd experiment. The Foxes incasseerden in die vier partijen 11 tegendoelpunten en ze verloren 3 keer. Er werd slechts 1 keer gewonnen. De taken van een centrale verdediger zijn heel anders dan die van een rechtsachter en dat vraagt blijkbaar een aanpassingsperiode.

Ondanks alles nuttige eigenschappen?

Deze oplossing zou uiteraard als laatste redmiddel worden gekozen. Toch zijn er ook pluspunten om Castagne als centrale verdediger te proberen. Hij heeft snelheid en daar ontbreekt het onze steeds ouder wordende defensie aan. In die optiek zou hij dus een meerwaarde kunnen zijn als centrale verdediger.

Daarnaast is Castagne met zijn 1m85 niet de grootste, maar zeker ook niet de kleinste. Bovendien heeft hij al laten zien dat hij inzake kopduels zijn mannetje staat. Ten slotte is er ook zijn passing, die van een goed niveau is. Hij kan dus ook een meerwaarde zijn inzake uitvoetballen.

Bekijk België - Frankrijk aanstaande donderdag 7 oktober vanaf 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top