Legendarische wedstrijden: match stilgelegd voor staande ovatie voor Zlatan Ibrahimovic

Sport | In het voetbal komt het wel vaker voor dat een speler een staande ovatie krijgt van het publiek, wanneer hij het veld verlaat of opgaat. Het is echter ongezien dat een match wordt stilgelegd om een staande ovatie te geven aan een speler die nog op het veld staat. Dat gebeurde met Zlatan Ibrahimovic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2016 nam Zlatan Ibrahimovic op de slotdag van de competitie tegen FC Nantes afscheid van Paris Saint-Germain in het Parc des Princes. Iedereen dacht toen dat Zlatan zijn loopbaan stilaan zou gaan eindigen bij een kleinere club, maar vijf jaar later is hij op 40-jarige leeftijd nog altijd belangrijk voor AC Milan. Daarnaast is hij ook nog Zweeds international.

Op die dag in 2016 was het voor de fans van PSG de laatste gelegenheid om de spits nog eens aan het werk te zien in het shirt van de club. Ze hadden kosten noch moeite gespaard om de Zweed een mooi afscheid te geven. Op de tribunes werden Ibra-maskers uitgedeeld, de speler kreeg een erehaag voor zijn entree op het veld en nadien werd de wedstrijd zelfs even onderbroken voor hem.

Wedstrijd gestopt om te applaudisseren

In de 10e minuut floot de scheidsrechter een vrije trap in het voordeel van Nantes, maar vroeg aan hen om even geduld te hebben. De omroeper van het Parc des Princes nam vervolgens het woord om het hele stadion te vragen een staande ovatie te geven aan het nummer 10 van PSG. Het publiek bedankte de Zweed op gepaste wijze voor zijn straffe prestaties.

Het was de eerste keer dat een match werd stilgelegd om een staande ovatie te geven aan een speler die nog op het veld stond. Op 25 maart van dat jaar gebeurde het in de 14de minuut van Nederland-Frankrijk ook, maar dan om hulde te brengen aan de overleden Johan Cruijff.

Het was een eerbetoon aan Ibrahimovic dat wel paste bij zijn ego. De Zweed is immers eergierig en waardeerde het gebaar. Hij bleef zeer rustig en toonde weinig emotie. Hij vierde pas na de match, toen ook de titel van PSG werd gevierd.

Hij kwam als een koning en vertrok als een legende

Minder dan 10 minuten na deze ongelooflijke staande ovatie scoorde Ibrahimovic de openingstreffer. Het was zijn 37ste doelpunt van het seizoen en hij trof meer dan 150 keer raak voor de Parijzenaars. Daardoor werd hij topschutter aller tijden van PSG. Ibrahimovic liet een grote impact achter bij PSG.

Op Twitter kondigde hij zijn vertrek op zijn gekende manier aan. “Ik ben aangekomen als een koning, ik vertrek als een legende.” Daar viel geen speld tussen te krijgen…

Fan van onze serie? Herbeleef het laatste doelpunt van Del Piero in de competitie bij Juventus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top