'Ongeslagenen' Westerlo en Deinze staan voor verplaatsingen die hen niet echt liggen

Sport | Op de dag waarop België helemaal in de ban is van het WK wielrennen moeten RE Virton, SK Deinze, Excel Moeskroen en KVC Westerlo de focus op het voetbal proberen te houden. Zij staan vanmiddag en vanavond nog op het veld om hun wedstrijd van de zesde speeldag van de D1B Pro League af te werken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op papier zouden de Vlaamse teams het straks van de Waalse teams moeten halen. Zowel KVC Westerlo als SK Deinze zijn dit seizoen nog ongeslagen terwijl Excel Moeskroen en RE Virton in de onderste regionen van het klassement resideren. Maar het verleden toont aan dat de verplaatsingen van SK Deinze naar Luxemburg en van KVC Westerlo naar Henegouwen niet altijd vlekkeloos verliepen.

Zo kwam SK Deinze de voorbije 20 jaar al 14x op bezoek in het Stade Yvan Georges en slechts 3x konden de Oost-Vlamingen met de drie punten terug de bus op. Zeven keer eindigde de match op een gelijkspel en 4x trok thuisploeg Virton aan het langste eind. De laatste overwinning van Deinze in Virton dateert van 2017 (0-3). In die wedstrijd stonden Tom Vandenberghe en Youssef Challouk ook al in de basis; normaliter staan ze straks opnieuw aan de start van de match.

KVC Westerlo reisde de laatste 10 jaar zeven keer naar Le Canonnier en de Kempenaars konden slechts één keer met een driepunter het veld weer af. In 2014 scoorde Jeroen Vanthournout het enige doelpunt van de match, wat dus resulteerde in een 0-1 overwinning. In de andere wedstrijden won Moeskroen 3x terwijl de punten ook 3x gedeeld werden. In die wedstrijd van 2014 stonden Dimitri Mohamed (Moeskroen) en Koen Van Langendonck (Westerlo) ook al in de basis. Daarnaast speelden Kenneth Schuermans (nu Lierse K.) en Raphaël Lecomte (nu Deinze) ook nog mee bij de Kemphanen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top