Straks vuurwerk in Lierse K. - Waasland-Beveren? Reputatie van het seizoensbegin staat op het spel

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen en Waasland-Beveren openen op vrijdagavond de zesde speeldag van de D1B Pro League. Beide teams begonnen degelijk aan het seizoen én pakten vooral hun punten in de rol die ze straks ook kunnen spelen. Dat moét wel vuurwerk opleveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo is Lierse Kempenzonen momenteel nog de enige ploeg die thuis nog geen enkel punt verloor. De Kempenaars wonnen hun twee enige thuismatchen en pakten zo zes van de zeven punten die ze dit seizoen al behaalden op het Lisp. Daarnaast scoorden de Pallieters ook 6x in hun twee thuisduels: gemiddeld drie goals per match dus. Geen enkele andere 1B-ploeg doet beter.

Maar ook Waasland-Beveren komt met bijzonder stevige statistieken naar het Herman Vanderpoortenstadion. De Wase Leeuwen wonnen dit seizoen al hun uitmatchen en pakten zo al hun punten (voorlopig negen) buitenshuis. Maar daar houdt het niet op. De JPL-degradant scoorde dit seizoen voorlopig tien goals en die vielen allemaal op verplaatsing. Thuis kon Waasland-Beveren nog geen enkel goaltje scoren, maar met de tien goals die ze buitenshuis scoorden zijn ze - samen met Lierse K. en SK Deinze - wel de vlotst scorende ploeg van de reeks.

Afwachten wie zijn reputatie van het seizoensbegin kan bevestigen en wie er voor het eerst met punten morst in de rol die ze kennelijk het best kunnen spelen.

Selectienieuws

Bij Lierse Kempenzonen zijn er alvast weinig selectieproblemen. Coach Tom Van Imschoot kan op zijn sterkste formatie rekenen. Enkel Kieboom en Maesen liggen nog in de lappenmand. Collega Marc Schneider heeft iets meer selectiezorgen. De coach van Waasland-Beveren mist de geblesseerden Vukotic, Mertens en Mujakic. Buus Jacobsen, Verstraete en Efford zijn wel hersteld van hun kwaaltjes. Albanese viel naast de selectie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top