Wanneer ontbindt Radja Nainggolan voor het eerst zijn duivels voor Royal Antwerp FC?

Sport | Antwerp wist midweeks met een zege in de topper tegen Racing Genk zich naar een derde plek te voetballen. Nieuwkomer Michael Frey scoorde reeds zijn tiende van het seizoen. Rond een ander nieuw gezicht circuleren er dan weer een hoop vraagtekens. Zo geraakte Radja Nainggolan nog niet onder stoom bij The Great Old.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het contrast tussen nieuwkomers Frey en Nainggolan kan haast niet groter zijn. Terwijl Frey met zijn tien goals momenteel volop over de tongen gaat op een positieve manier, blijft het afwachten tot het moment dat Nainggolan zijn duivels zal ontbinden bij Antwerp. Tegen Genk bleef hij nagenoeg de hele match op het veld staan, maar overtuigen deed hij andermaal niet. Tegen Olympiakos en Seraing eerder in het seizoen werd de middenvelder zelfs vroegtijdig naar de kant gehaald. 

Aanpassen

“Terecht”, zo oordeelden Antwerp-watchers. “Radja kan namelijk veel beter”, stelt Patrick Goots. Toch gelooft de ex-spits van Antwerp in Nainggolan. “We moeten het beste nog te zien krijgen van hem. Hij heeft niet de volle voorbereiding meegemaakt en conditioneel zit hij nog lang niet op 100 procent. Hard trainen en matchen spelen is de boodschap. Iedereen kent Radja als iemand met een schitterende pass, die het middenveld controleert én het vuur aan de lont steekt. Die is er niet. Nog niet", besluit Goots.

Ook Antwerp-manager Sven Jaecques blijft rustig onder de situatie. "Radja was nooit een voetballer die aan de top stond bij de VO2 max-testen. Het is voor hem eerder meer aanpassen aan de manier van voetballen in de Belgische competitie. Er wordt nu altijd naar hem gekeken en veel meer van hem verwacht dan van een ander. Met zijn ervaring en kwaliteiten moet hij de ploeg op sleeptouw kunnen nemen."

Ook coach Brian Priske probeert de rust te bewaren. “Het heeft soms ook met een stukje geluk te maken, want voor hetzelfde geld scoorde Radja tegen Seraing en had hij twee assists achter zijn naam staan”, aldus de Deen. "Uiteraard verwacht iedereen veel meer van Radja, maar je mag niet vergeten dat hij twee maanden helemaal niets deed, en ook moet groeien in het nieuwe systeem. In Italië speelde hij meer als een tien. Bij ons is hij meer een zes of een acht.”

Zelfde scenario als Defour en Mirallas?

Dat er met een vergrootglas naar de prestaties van Nainggolan wordt gekeken, is uiteraard geen toeval. Afgelopen zomer werd Il Ninja binnengehaald als dé prestigetransfer van Antwerp-voorzitter Paul Gheysens. De ex-Rode Duivel werd met een interessant contract terug naar België gelokt. Als de uitgelekte cijfers kloppen, dan behoort de Belg tot de top vijf aan best betaalde spelers in onze competitie. 

Het is maar te hopen voor Antwerp dat Nainggolan niet in hetzelfde schuitje komt te zitten als andere toppers die faalden bij The Great Old. In het verleden trok Antwerp namelijk jongens als Jordan Lukaku, Steven Defour en Kevin Mirallas aan. Allemaal grote namen die uiteindelijk geen meerwaarde waren voor de club. Mirallas zoekt nog steeds naar een nieuwe club, Defour hing zijn schoenen intussen aan de wilgen. En Lukaku speelde nog geen seconde mee bij Lazio sinds zijn terugkeer naar Italië. Laat ons hopen dat het Nainggolan beter zal vergaan in Antwerpen. 

Radja Nainggolan mag op zondag 26 september opnieuw de harten proberen veroveren van de Antwerp-fans. Dan wacht immers een tweede topper op een rij, vermits Antwerp naar Union moet. Mis het duel tussen de nummers twee en drie in de Jupiler Pro League niet en kijk live vanaf 13u30 naar Union - Antwerp op kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top