Barcelona en Manchester United willen hun uitschuivers rechtzetten op tweede speeldag

Sport | Op de tweede speeldag in de poulefase van de Champions League staan woensdag een reeks aanlokkelijke duels op het programma. FC Barcelona en Manchester United, allebei verloren op de openingsspeeldag, kunnen zich nu al geen nieuw puntenverlies veroorloven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het post-Messi-tijdperk loopt voorlopig niet over rozen voor FC Barcelona. Weinig overtuigend in La Liga, en vijftien dagen geleden weggespeeld in het eigen Camp Nou door Bayern München (0-3) in de Champions League. Woensdag wacht een verraderlijke verplaatsing naar het Benfica van Jan Vertonghen.
 
De Portugezen, die op de openingsspeeldag van een kale reis terugkwamen uit Kiev, zullen Ronald Koeman en zijn troepen geen enkel cadeau geven. De positie van de Nederlandse coach is wankel; een nieuwe Europese nederlaag zou zijn lot bij Barça weleens kunnen bezegelen. In de andere groepsmatch zou Bayern München in eigen huis geen kind moeten hebben aan Dynamo Kiev.
 
Heruitgave van Europa League-finale
 
In groep F was de nederlaag van Manchester United tegen Young Boys Bern de andere grote verrassing van de openingsspeeldag. Cristiano Ronaldo en co., die na een klein halfuur met tien kwamen te staan, kregen in extremis een nederlaag aangesmeerd in Zwitserland. Voor eigen publiek zullen de Mancuniens voor niets minder dan de overwinning gaan tegen Villareal (21u) in een heruitgave van de jongste Europa League-finale. De Engelsen werden toen verslagen in de strafschoppenserie, en zullen nu ongetwijfeld gebrand zijn op revanche. Eerder op de avond zoekt Young Boys Bern naar een nieuwe stunt, ditmaal tegen Atalanta (18u45).
 
In groep G leken de krachtverhoudingen op papier gelijk na de loting, en dat bevestigde de eerste speeldag: Lille deelde de punten met Wolfsburg (0-0) en Sevilla kwam niet verder dan een 1-1 tegen Red Bull Salzburg, in een penaltyrijke partij. Om 21u ontvangen Wolfsburg en de Belgische delegatie aldaar de Spanjaarden, terwijl Lille in Oostenrijk aan de bak moet. De strijd om de eerste twee plaatsen belooft spannend te worden.
 
Tot slot vindt één van de mooiste affiches van de avond plaats in Turijn, waar Juventus Chelsea ontvangt. De twee grootmachten misten hun start in deze competitie niet: de Oude Dame won makkelijk in Malmö (0-3), terwijl Romelu Lukaku zijn Blues de zege schonk tegen Zenit (1-0). Kan de Rode Duivel zich in het Juventus Stadium nogmaals tot matchwinnaar kronen? Wat de twee verliezers van de openingsspeeldag betreft: zij treffen elkaar om 18u45 in Rusland.

Het CL-programma van speeldag 2:
 
Woensdag 29 september
Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.
 
Zoals al enkele jaren het geval is, hoef je ook dit seizoen geen enkel hoogtepunt uit de verschillende matchen te missen dankzij de Multi Live Champions League, met deskundige toelichting van de vertrouwde presentatoren en analitici.
 
Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top