Deinzevoorzitter Van De Weghe furieus na match in Westerlo: "Werden zelfs uitgelachen door Turkse eigenaars"

Challenger Pro League | De gebeurtenissen in topper tussen KVC Westerlo en KMSK Deinze zinderen nog na in het Burgemeester Van de Wielestadion. Voorzitter Denijs Van De Weghe was twee dagen na het 2-2 gelijkspel nog steeds bijzonder boos over wat er allemaal op en naast het veld was gebeurd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“We zijn bestolen”, aldus Van De Weghe in Het Nieuwsblad. “Niets meer of niets minder. Ik weet niet wat die scheidsrechter (Ken Vermeiren, red.) bezield heeft. Een doelpunt van Christophe Janssens werd wegens vermeend buitenspel van Lennart Mertens afgekeurd. Een strafschopfout van Thomas Van Den Keybus op Youssef Challouk werd niet bestraft. De speler van Westerlo stond al met een gele kaart op zijn passief en had moeten worden uitgesloten.”

Maar daar stopte het nog niet volgens de voorzitter van Deinze. “Twintig minuten voor het einde kreeg Westerlo dan ook nog eens een belachelijke strafschop na een schwalbe van Tuur Dierckx. Er waren te veel cruciale fasen in ons nadeel om van toeval te spreken. Ik was fier op mijn spelers. Westerlo stond met twaalf op het veld. Op die manier was het moeilijk om drie punten te pakken. Ik heb mijn spelers een winstpremie uitbetaald. Het kleine Deinze mag blijkbaar niet voor de promotie meestrijden.”

Uitgelachen

Na de match kregen de discutabele fases nog een extra dimensie toen Van De Weghe de Turkse eigenaars van Westerlo toesprak. "Ze vertelden dat zij geschenken van de ref hadden gekregen. Zij zaten met ons tijdens de receptie uit te lachen. Westerlo en/of Waasland-Beveren moeten blijkbaar zo snel mogelijk terug naar 1A”, aldus een bijzonder boze Denijs Van De Weghe. “Ik stop nog liever met Deinze dan op die manier in de hoek te worden gezet. Het is onbegrijpelijk dat er in 1B geen VAR is. Ik heb dit punt op de agenda van woensdag van de Pro League gezet.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top