Lewis Baker, vergeten bij Chelsea maar wel in de Champions League-selectie

UEFA Champions League | Deze zomer telde de trainer van Chelsea op een bepaald moment 43 spelers in zijn kern: dat is gigantisch, zelfs voor een topclub als Chelsea, dat op meerdere fronten strijdt. Uitgaande transfers en uitleenbeurten volgden elkaar op om de spelerskern af te slanken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 26-jarige Lewis Baker overleefde de botte bijl die de kern van The Blues uitdunde. De speler, die uit de voeten kan als centrale verdediger of op het middenveld, stroomde op zijn tiende in bij de jeugdopleiding van Chelsea. Desondanks heeft de Engelsman slechts drie speelminuten in het shirt van Chelsea mogen voetballen in een officiële competitie, en dat dateert van de derde ronde in de FA Cup in 2014. Een eeuwigheid geleden.
 
Een opeenstapeling van uitleenbeurten
 
Sheffield Wednesday, Milton Keynes Dons,Vitesse Arnhem, Middlesbrough FC, Leeds United, Reading, Düsseldorf en vorig seizoen uiteindelijk Trabzonspor: de lijst van clubs waar Lewis Baker aan uitgeleend werd sinds januari 2015 is lang. Dat jaar speelde hij ook voor de U21 van Engeland.
 
In totaal speelde Baker 182 wedstrijden in zijn professionele loopbaan, waarin hij 28 keer raak trof: niet slecht voor een middenvelder. Op zijn palmares staat ook de Nederlandse beker en een Turkse Supercup. Dit seizoen lijkt de cirkel rond: hij vond geen nieuwe club en de verloren zoon werd weer opgenomen in de familie van The Blues, waar het allemaal begon voor hem. Hij speelde zelfs mee in enkele voorbereidingsmatchen.
 
Laatste jaar?
 
Zijn contract bij Chelsea loopt in de zomer van 2022 af. Lewis Baker vat dus wellicht zijn laatste seizoen aan bij Chelsea, dat hij ongetwijfeld bij de U23 zal afwerken. Sommige supporters betreuren de stiefmoederlijke behandeling van een speler die al 16 jaar bij de club zit.
 
Waar een speler zoals Danny Drinkwater een contractverlenging werd ontzegd en hij als een vrije speler mocht vertrekken, zou dat niet anders moeten zijn voor Lewis Baker. Maar wie weet heeft Baker toch een toekomst bij de A-ploeg van Chelsea, want hij traint voorlopig mee met de A-kern en zijn naam prijkt op de spelerslijst voor de Champions League-selectie...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top