Ons elftal van de week

Sport | Waasland-Beveren deed een goede zaak op speeldag vijf. Door de winst bij RWDM komen de Waaslanders tot op twee punten van Westerlo. Onderaan in het klassement pakte rode lantaarn Moeskroen dan weer zijn eerste punt van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Waasland-Beveren en RWDM hielden elkaar lange tijd in evenwicht in Molenbeek. Na 25 minuten rondde Michael Davis een prima aanval af voor Waasland-Beveren. De 19-jarige invaller stond toen nog maar vier minuten op veld. De thuisploeg vocht meteen terug en dat werd ook beloond. Op het half uur trapte Togui de bordjes weer in evenwicht na een goede voorzet van Lavie. In de tweede helft redde Defourny een strafschop van Bertone, maar in het uiterste slot trokken de bezoekers het laken wel naar zich toe. Faucher en Maderner zorgden in de laatste tien minuten voor de 1-3-eindstand. Drie doelpunten voor Waasland-Beveren, drie keer door een invaller.

Moeskroen heeft dringend punten nodig. De degradant verloor al vier keer op een rij en leek na de 0-1 van Din Sula opnieuw af te stevenen op een verlies. Toch was Moeskroen niet slecht begonnen aan de wedstrijd, maar scoren ging moeizaam. Nog voor de rust lukte het dan toch. De bal bleef hangen in de zestien na een vrije trap en Ribeiro Costa kon uiteindelijk afwerken. Het derde doelpunt voor Moeskroen dit seizoen, dat is evenveel als Virton, met het verschil dat Virton de helft minder tegengoals kreeg. In het klassement staat Virton nu vier punten boven Moeskroen.

Er zijn nog maar twee ploegen ongeslagen, Westerlo en Deinze. Die twee clubs namen het zondag tegen elkaar op. Het werd een attractieve partij in het Kuipje, maar Challouk was in topvorm en legde het thuispubliek het zwijgen op. Na een half uur trapte hij zijn eerste van de partij tegen de touwen. Nog eens een half uur later kreeg de 26-jarige aanvaller te veel ruimte in de zestien die hij keurig afstrafte. 0-2, en Deinze leek op weg om de leidersplaats van Westerlo over te nemen. Westerlo schakelde een versnelling hoger en Tuur Dierckx maakte al snel de aansluitingstreffer vanop de stip. Met nog een bal op de lat leek het geluk niet aan de zijde van Westerlo te staan, maar de gelijkmaker viel alsnog, en hoe! Thomas Van den Keybus maakte vijf minuten voor tijd gelijk met een magistrale volley. 2-2, en zo blijft het verschil tussen Westerlo en Deinze maar twee punten.

Lommel is niet heel goed aan het seizoen begonnen, maar in eigen huis tegen Lierse Kempenzonen pakte de mayonaise wel. Al na 34 seconden kopte Lemoine de 1-0 binnen vanop hoekschop. Lierse was ronduit de gevaarlijkste ploeg op het veld, maar het vizier stond allesbehalve op scherp, net voor het uur kregen de Pallieters dan ook het deksel op de neus. Schuermans werkte een voorzet slecht weg en gaf Verschueren de kans om de score te verdubbelen. Een kwartier voor tijd trok Boussouf zijn wandelschoenen aan en ronde zijn solo goed af. Tien seconden na de aftrap sloeg Lierse al terug. Lommel verdedigde heel laks op een diepe bal en De Schryver strafte het af. Verder dan de 3-1 kwamen de bezoekers niet meer en zo staan Lierse en Lommel gedeeld vierde met zeven punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.