Charles De Ketelaere sloot in Charleroi een droomweek af

Jupiler Pro League | Zondagavond viel het doek over de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Zoals elke maandag kiest Proximus Pickx voor jou de markantste figuur, het doelpunt en cijfer uit van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Charles De Ketelaere

Wat een week voor CDK! Nadat hij voor zowat heel de wereld schitterde tijdens de Champions League-confrontatie met PSG -waarin hij als prille twintiger toppers aftroefde als Neymar, Mbappé en Messi- stond hij drie dagen later alweer in de schijnwerpers in onze vaderlandse competitie. Met een late treffer bevrijdde hij zaterdag zijn Club Brugge in een lastige wedstrijd op het veld van Charleroi.

Het was doelman Simon Mignolet die met enkele cruciale saves zijn ploeg in de wedstrijd hield, maar het was De Ketelaere (foto) die in de blessuretijd een knappe collectieve aanval succesvol afrondde en zo blauw-zwart op kop van het klassement hield. Tussendoor tekende de jonge Rode Duivel een contractverlenging, waardoor hij nu tot medio 2024 aan Club verbonden blijft. Of op zijn minst voor grof geld kan doorverkocht worden. Want dat mag je wel verwachten van een groeibriljant die vorige week ook nog eens zijn naam zag opduiken in de shortlist van de Golden Boy Award, die het grootste talent op onze Europese velden bekroont.

Doelpunt van het weekend: Matthew Sorinola

De mooie gekrulde plaatsbal van Joseph Paintsil met Genk tegen STVV mocht er ook best wezen, maar toch kiezen we hier voor de treffer van Unionspeler Matthew Sorinola tegen Zulte Waregem. De Brusselaars leken af te stevenen op een puntendeling tegen de ploeg van Francky Dury -herleid tot tien man- maar daar besliste de twintigjarige Sorinola anders over. Twintig minuten voor tijd mocht de Engelse linkerwinger invallen en een kwartiertje later ging hij in de rechthoek van Essevee een wervelende combinatie aan met spits Denis Undav, om uiteindelijk de bal voorbij een grabbelende doelman te plaatsen. Zijn eerste doelpunt in de JPL sinds hij deze zomer in ons land arriveerde. Daarmee hield de jonge nieuwkomer zijn ploeg meteen ook in het spoor van leider Club Brugge.

Bekijk hier het doelpunt:

 

Cijfer van het weekend: 0

Nul, dat is het aantal ploegen dat acht speeldagen ver in onze JPL nog ongeslagen is. Het was Charleroi dat tot voor deze voorbije speeldag nog geen enkele nederlaag incasseerde, maar aan die knappe reeks maakte Club Brugge zaterdag een einde. De Carolo’s zitten nochtans in een goeie flow, wat hen een voorlopige achtste plaats in het klassement oplevert, maar daar kan nog verandering in komen als Antwerp woensdag Genk verslaat in een inhaalduel van de vijfde speeldag.

De statistiek illustreert in ieder geval ook mooi de waardeverhoudingen in onze competitie, waarbij geen enkele ploeg zich onaantastbaar kan wanen en er ook niemand bovenuit steekt tijdens deze eerste weken van het nieuwe seizoen. Dat de voorlopige leider Club Brugge al zeven punten liet liggen op acht wedstrijden zegt voldoende.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top