Kan Aly Samatta ook doelpunten maken tégen Genk?

Sport |

We verslikten ons even in de koffie toen we de Tanzaniaanse spits Samatta opnieuw zagen opduiken op de Belgische voetbalvelden. In 2020 verliet Samatta immers de Jupiler Pro League voor Aston Villa, maar anderhalf jaar later keerde hij alweer terug. Deze keer niet naar Racing Genk, maar wel naar Antwerp.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net voor het sluiten van de transfermarkt kondigde Antwerp aan dat ene Mbwana Aly Samatta het komende seizoen te bezichtigen zal zijn op de Bosuil. Die naam deed bij velen van ons op de redactie een belletje rinkelen want de Tanzaniaanse spits maakte tussen 2016 en 2020 het mooie weer voor Racing Genk. Na 191 wedstrijden en 75 doelpunten trok Samatta vorig jaar de deur van Racing Genk achter zich dicht om successen te boeken bij Aston Villa in de Premier League.

Uitgeleend aan Fenerbaçhe

Daar kon hij helaas geen potten breken, en vanaf de jaarwisseling werd Samatta uitgeleend aan het Turkse Fenerbahçe in de hoop wat meer speelminuten te vergaren. Dat lukte… min of meer. In dertig wedstrijden kon Samatta zes keer scoren en dat was voor het bestuur van Fenerbahçe genoeg om hem definitief aan te trekken.

Omdat Samatta wellicht meer op de bank zou zitten dan hem lief was, werd hij opnieuw uitgeleend. Ditmaal werd Antwerp Samatta’s nieuwe club en aan de Bosuil moet hij voor opties zorgen in de spits nu Dieumerci Mbokani het schip heeft verlaten en in Koeweit voetbalt. Die andere spits, Michael Frey komt nog maar net terug uit blessure en daarom heeft Antwerp opties nodig.

Tandem met Frey

Samatta heeft zijn waarde in de Antwerpse voorhoede al bewezen, maar dan enkel in de Europa League tegen Olympiakos. De Tanzaniaanse spits maakte vorige week in Griekenland het enige Antwerpse doelpunt en kon daarmee de hoop op een goed resultaat thuis, levend houden. In de Jupiler Pro League wist Samatta echter nog niet te scoren en het is vooral daar dat de doelpunten nodig zijn, te beginnen tegen Racing Genk.

Want de volgende tegenstander van Antwerp is namelijk Samatta’s voormalige club. Hij zal samen met Michael Frey een tandem moeten vormen om de verdediging van Genk uit verband te spelen en Antwerp van de twaalfde plaats te weg te halen. Of dat zal lukken, blijft nog maar de vraag want bij Genk kennen ze zowel de kwaliteiten als de zwakke punten van Samatta’s spel. Maar Antwerp-coach Brian Priske kent deze ook en we vermoeden dat hij een plannetje heeft gesmeed om Genk niet in zijn spel te laten. komen. Hoe dan ook: we zullen het zien op de eerstvolgende speeldag van de Jupiler Pro League.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top