Manchester United - West Ham: een kraker in de League Cup

Voetbal |

Tussen alle interlandswedstrijden, reguliere matchen en Champion League-duels door vergeten we wel eens dat er ook nog zoiets bestaat als bekercompetities. Ook in het Verenigd Koninkrijk doen ze daar aan mee, want deze week staat daar de derde ronde van de League Cup op het programma. Daarin nemen onder andere Manchester United en West Ham het tegen elkaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vermoedelijk zijn heel wat clubs uit de Premier League ontgoocheld over het beperkte aantal Europese tickets dat voor hun land beschikbaar werd gesteld. Maar gelukkig voor hen zijn er ook heel wat andere competities waaraan ze kunnen meedoen, zoals bijvoorbeeld de Engelse bekercompetitie die elk jaar weer garant staat voor topaffiches.  

De EFL Cup, beter bekend als de League Cup, is komende week aan haar derde ronde toe. Daarin worden maar liefst zestien wedstrijden afgewerkt tussen heel wat clubs uit de verschillende Britse divisies. Heel wat kleinere teams nemen het dinsdag en woensdag tegen elkaar op, maar ook de Premier League-clubs die tot deze zestiende finales zijn geraakt, verschijnen aan de aftrap. 

Aanstaande woensdag is het de beurt aan Manchester United en West Ham United om uit te maken wie door mag gaan in de League Cup en beide ploegen verkeren in bloedvorm. Manchester United heeft met Cristiano Ronaldo een nieuw wapen in huis en staat op de eerste plaats. West Ham speelt onder coach David Moyes fris en goed voetbal. The Hammers staan op plaats acht en konden al enkele grote ploegen over de knie leggen.

Walk-over voor Manchester City en Arsenal?

Sommige wedstrijden in deze ronde van de League Cup lijken een beetje op het duel van David tegen Goliath. Manchester City neemt het bijvoorbeeld op tegen Wycombe uit League One, dat is de derde klasse in het Verenigd Koninkrijk. Pep Guardiola zal zijn sterkhouders wellicht laten rusten maar dan nog zijn de bankzitters van Manchester City favoriet om ook deze wedstrijd te winnen.

Ook Arsenal komt deze week uit tegen een veel minder sterk team. De Gunners ontvangen Wimbledon uit dezelfde League One en ook het team van coach Michael Arteta wordt geacht deze wedstrijd te winnen. Arsenal zal wellicht meer druk voelen dan Manchester City want de Gunners staan momenteel op een vijftiende plaats in de Premier League.

Wigan neemt het dan weer op tegen Sunderland. Beide ploegen spelen momenteel in League One en profiteren van het feit dat sommige Premier League-clubs elkaar al uitgeschakeld hebben. Voor Preston North End geldt hetzelfde. Deze club uit de Championship neemt het op tegen Cheltenham uit League One. 

De kleinere clubs kunnen zich dus meten voor een groter publiek en dat is precies waar de League Cup om draait. Bovendien voetballen ze doorgaans met een groot hart waardoor grote clubs die met een B-elftal aan de aftrap verschijnen, wel eens voor verrassingen komen te staan.

Het programma van de 3e ronde van de EFL Cup:
 

Dinsdag 21 september
  • Manchester City - Wycombe (20u45)
  • Watford - Stoke City (20u45)
  • Fulham - Leeds United (20u45 uur)
  • Wigan - Sunderland (20u45 uur)
  • Burnley - Rochdale (20u45 uur)
  • Norwich City - Liverpool (live op Eleven Sports 3 vanaf 20u45 uur)
  • Preston North End - Cheltenham (20u45 uur)
  • Sheffield United - Southampton (20u45 uur)
  • Brentford - Oldham (20u45 uur)
  • QPR - Everton (20u45 uur)

Woensdag 22 september

Volg de EFL Cup live op Eleven Sports met de tv-optie All Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top