PSG-Manchester City is dé topaffiche van de tweede speeldag in de Champions League

Sport | Na de verrassingen die de eerste speeldag van de Champions League baarde, breekt nu de tweede aan. De topaffiche is het duel tussen PSG en Manchester City dat exclusief te volgen is bij Proximus. En net zoals tijdens het EK, kan je dankzij Pickx Prono pronostikeren op wedstrijduitslagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dinsdag bijt Ajax de spits af in groep C: de Nederlanders geven het Besiktas van Michy Batshuayi partij. Het kanon van de Rode Duivel zweeg op de vorige speeldag: kan hij in Amsterdam wel de weg naar doel vinden? De andere match in deze groep heeft eveneens een Belgisch tintje, want Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgan Hazard van Dortmund komen in actie tegen Sporting Portugal (21u).
 
In groep D begint de speeldag ook om 18u45, met een duel tussen de verliezers van de eerste speeldag. Shakhtar ontvangt Inter Milaan: de twee ploegen jagen allebei op de driepunter, die ze broodnodig hebben willen ze de groepsfase overleven. Even later op de avond kijken Thibaut Courtois en Eden Hazard (die hopelijk aan de aftrap staat) met Real Madrid het bescheiden Sheriff Tiraspol in de ogen (21u), die op de vorige speeldag verrassend wonnen van de Oekraïners.
 
PSG moet zich herpakken
 
In de andere groepen vinden alle matchen plaats om 21u. In groep B tracht het AC Milan van Alexis Saelemaekers de nederlaag tegen Liverpool door te spoelen. Tegenstander van dienst is Atlético Madrid, waar Yannick Carrasco ongetwijfeld een hoofdrol zal spelen. In de andere match kruisen The Reds de degens met Porto. Zal Divock Origi andermaal een basisplaats toebedeeld krijgen van Jurgen Klopp?
 
Maar de blikken zullen vooral op groep A gericht zijn, waar een titanenduel tussen PSG en Manchester City op het menu staat. De Parijzenaars serveerden slappe kost tegen Club Brugge op de openingsspeeldag en zullen tegen Kevin de Bruyne en de zijnen gebrand zijn op eerherstel. De Skyblues maakten er tegen Leipzig een doelpuntenfestival van: zal de defensie ditmaal beter standhouden? 
 
Club Brugge steekt de grens over naar RB Leipzig. Na de knalprestatie van blauw-zwart tegen het Parijse sterrenelftal zou een goed resultaat tegen het Red Bull-team de ambitie van Europese overwintering een stapje dichterbij kunnen brengen. 
 
Quid Barça? 
 
Ook woensdag brengt voetbal van topniveau, met de verrassende bezweerders van Manchester United, Young Boys Bern, tegen Atalanta (18u45). De andere wedstrijd in groep F plaatst ManU tegenover Villareal, om klokslag 21u. In groep H rolt de bal om 18u45 op het veld van Zenit, dat Malmö bekampt. Juventus treft dan weer het Chelsea van de ontketende Romelu Lukaku op het klassieke uur. 
 
Zal Bayern München bevestigen tegen Dynamo Kiev? Die match is te volgen vanaf 21u. Bij de andere match in groep E is het uitkijken naar de prestatie van Barça tegen Benfica en Jan Vertonghen. De Catalanen hebben een vertrouwensboost nodig na de reality check tegen de Beierse machine. Er komen nog andere Belgen in actie, met name bij Wolfsburg, waar Sebastian Bornauw, Dodi Lukebakio, Koen Casteels en Aster Vranckx een taaie klant hebben aan Sevilla. Tot slot trekt Amadou Onana met Lille naar Oostenrijk, waar Salzburg wacht.
 
Het programma van de tweede speeldag in de Champions League:
 
Dinsdag 28 september
Woensdag 29 september
Volg de tweede speeldag van de Champions League integraal op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.
 
Zoals al enkele jaren het geval is, hoef je ook dit seizoen geen enkel hoogtepunt uit de verschillende matchen te missen dankzij de Multi Live Champions League, met deskundige toelichting van de vertrouwde presentatoren en analitici.
 
Pronostikeer eveneens op de matchuitslagen met Pickx Prono.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top