Kroont Romelu Lukaku zich dit seizoen tot topschutter in de Champions League?

Sport | Romelu Lukaku heeft zijn start in de Champions League met Chelsea niet gemist: de Rode Duivel scoorde de enige goal van de match tegen Zenit Sint-Petersburg. Als speerpunt van The Blues, die over de slagkracht beschikken om heel ver door te stoten in deze competitie, zou Lukaku zich dit seizoen weleens kunnen moeien in de strijd om de topschutterstitel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onverzadigbaar. In vier wedstrijden met Chelsea scoorde Lukaku tot nu toe niet minder dan vier doelpunten sinds de start van het seizoen, in alle competities opgeteld. Dinsdag tegen Zenit wist de recordschutter van de Rode Duivel dat hem geen makkelijke taak stond te wachten tegen een Russische vijfmansdefensie. Ondanks een tegenstander die compact speelde, waardoor de ruimtes klein waren en hij weinig bruikbare ballen te verwerken kreeg, slaagde Big Rom er wederom in om zijn stempel te drukken door het enige doelpunt te scoren. Veelbelovend voor het verdere verloop van de campagne.
 
Stevige concurrentie
 
Op zo’n twintig minuten van het eindsignaal profiteerde de Belgische titularis van een gemillimeterde voorzet van Azpilicueta om zijn directe belager te verschalken en de bal in de hoek van het doel van Kritsyuk te koppen. Tot dan toe werd de 28-jarige aanvaller bewaakt door mandekkers en werden de passlijnen van ploegmaats afgesneden. Desalniettemin bewees Lukaku dat hij een meester geworden is in het gebruiken van zijn lichaam met de rug naar goal en in het aanwenden van zijn fysieke kracht. Hij bewees tevens dat hij slechts één kans nodig heeft om het verschil te maken. Een eigenschap die de allergrootsten typeert.
 
Maakt hij daarom deel uit van het kransje topfavorieten voor de topschutterstitel in de Champions League dit jaar? Het antwoord is ja. Simpelweg omdat Chelsea in aanmerking komt voor de eindzege. Het biedt de voormalige Anderlecht-aanvaller de kans om veel speelminuten te maken, en dus ook zijn scoringskansen op te krikken. De concurrentie wordt evenwel bikkelhard. Robert Lewandowski etaleerde gisteren in Barcelona dat hij gewoon op hetzelfde elan doorgaat als andere jaren. Cristiano Ronaldo, die gisteren eveneens raak trof, staat ook hoog op het lijstje met mogelijke kandidaten, net als andere sterren als Erling Haaland, Lionel Messi en Kylian Mbappé. Als Romelu Lukaku de lijn van de afgelopen weken doortrekt zou hij – waarom niet – de kaper op de kust kunnen zijn en de laatste sceptici het zwijgen kunnen opleggen.

Volg de Champions League het hele seizoen lang op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top