Kan Eden Hazard eindelijk schitteren in een Real Madrid-shirt?

La Liga | Twee jaar al wachten de supporters van Real Madrid op de échte Eden Hazard. De Rode Duivel werd al die tijd geplaagd door blessures en kon zijn duivels nog niet ontbinden in Madrileense loondienst. Maar de blessurezorgen lijken nu verleden tijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vorm van Eden Hazard gaf de laatste twee seizoenen weinig aanleiding tot optimisme. Hij streek geblesseerd neer in de Spaanse hoofdstad en kon de laatste twee seizoenen bitter weinig knalprestaties op de mat van Bernabeu brengen. Boosdoeners: blessures en herhaaldelijke hervallen die zelfs even het ergste deden vermoeden voor het vervolg van zijn carrière.    
 
Maar zijn laatste matchen bij de Rode Duivels wakkerde het geloof in onze nationale nummer tien weer aan. Tegen Estland en Tsjechië kregen we een bevlogen Hazard te zien, met zijn kenmerkende branie en beweeglijkheid waarmee hij het spel dicteert en het tempo van de match bepaalt. De Galactico trakteerde het publiek zelfs op enkele technische hoogstandjes. Hij leek bevrijd, en op slag was het optimisme terug.
 
De Spaanse pers droomt luidop
 
De jongste seizoenen moest Hazard het regelmatig ontgelden in de Spaane kranten, maar sinds kort lijkt de Spaanse sportpers zijn kar te hebben gekeerd. De hervonden vorm van Hazard wordt er op enthousiasme onthaald, en er wordt zelfs luidop gedroomd over het niveau van weleer dat de frivole dribbelkont zal etaleren bij Los Merengues. 
 
"Hij lijkt terug op zijn beste niveau te zijn. Zodanig zelfs dat hij drie matchen op rij kan spelen met slechts drie rustdagen tussen elke match. En hij heeft zelfs een halfuur gespeeld tegen Wit-Rusland", zo schrijft de krant AS.
 
Valencia eerste slachtoffer van herboren Hazard?
 
Als titularis tegen Celta Vigo vorige week leverde Hazard een puike prestatie af in zijn 66 minuten speeltijd. Hij werd het slachtoffer van een gemene tackle, maar liep geen averij op. Uiteraard zal het nog wat tijd vergen eer we de Hazard van bij Chelsea weer aan het werk zien – kwestie van de chemie met zijn teammaats op punt te stellen – maar zijn jongste prestatie was alleszins bemoedigend. 
 
Zondag wacht de verplaatsing naar Valencia CF (21u) in het kader van de eerste vijfde speeldag. Een kans voor de aanvoerder van de Duivels en de nummer 7 van Real Madrid om een knalprestatie af te leveren waar iedereen op zit te wachten, zodat hij de zwarte bladzijden van de voorbije jaren misschien definitief kan omslaan en een nieuw, gouden hoofdstuk in de Spaanse hoofdstad kan aanvatten.

Het programma van speeldag 5 in La Liga:

Vrijdag:
  • Celta Vigo - Cadix (21u)
Zaterdag:Zondag:Maandag:
Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top