Seraing-speler Antoine Bernier wil zich extra tonen bij zijn terugkeer naar ex-club Antwerp

Sport | Sinds dit seizoen behoort Antoine Bernier tot een van de nieuwe gezichten in de Jupiler Pro League. De 24-jarige vleugelspeler mag als een van de smaakmakers van Seraing gezien worden, dat deze zondag de trip moet maken naar Antwerp. Een speciaal weerzien voor Bernier, die ooit tot de kern van The Great Old behoorde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Geboren in Dinant kwam Bernier op jonge leeftijd bij de jeugd van CS Onhaye terecht. Tussen het begin daar en zijn opkomst bij Seraing intussen zitten heel wat andere hoofdstukken en tevens ook valkuilen. De nu 24-jarige Bernier liet zich vorig seizoen reeds opmerken in 1B en laat nu ook op het hoogste niveau zijn kunnen zien.

Te licht voor Anderlecht en Antwerp

Op slechts 16-jarige leeftijd wist Bernier door te breken in de A-kern van Onhaye. We moeten hiervoor terugkeren naar het seizoen 2013-2014. Dankzij deze prestaties kwam Anderlecht aankloppen, dat hem een plekje in de jeugdkern aanbood. Pas twee jaar later zal hij bij paars-wit zijn eerste profcontract tekenen.

Zijn hoogtepunten bij de jeugd van Anderlecht zijn twee deelnames aan de Youth League, de Champions League voor Europese beloften. Bernier speelde er aan de zijde van onder meer Albert Sambi Lokonga, Orel Mangala, Sebastiaan Bornauw en Dodi Lukebakio. Toch zal hij ondanks omringd te zijn door schoon volk, geen kans krijgen bij de A-kern van Anderlecht.

Vanuit Anderlecht trok Bernier op vrije basis naar Antwerp, in de hoop daar wel kansen te krijgen op een plek bij de A-kern. Het bleek ook hier een verre droom. De Antwerpse staf bevond Bernier te licht en leende hem in de winter van 2019 uit aan Lierse Kempenzonen voor een half jaar. In de zomer daarop trok hij één seizoen op huurbasis naar het Luxemburgse Dudelange.

Europees voetbal met Dudelange

Pas in Luxemburg wist Bernier helemaal open te bloeien. Hij ontdekte er zelfs de geneugten van Europa League-voetbal. In het seizoen 2019-2020 wist hij in zes Europese matchen twee goals te scoren en twee assists uit te delen. Niet slecht voor een eerste deelname aan een Europees toernooi.

Van hieruit besloot Bernier terug te timmeren aan zijn weg naar het Belgische voetbal. Van Dudelange trok hij naar Seraing, dat vorig seizoen door licentieperikelen een plekje kreeg in 1B. Met zes goals en vijf assists droeg hij meer dan zijn steentje bij aan het succesverhaal dat Seraing terug naar de Jupiler Pro League bracht. Zijn prestaties bleven ook bij de Luikse niet onopgemerkt. Bernier tekende onlangs een contractverlenging voor twee jaar bij Seraing.

Nu probeert Bernier zijn stempel te drukken in onze hoogste afdeling. Vooral zijn dribbelvaardigheid is iets om in de gaten te blijven houden. Een blessure tegen Anderlecht hield Bernier twee speeldagen aan de kant. Momenteel probeert hij terug in de ploeg te komen na twee korte invalbeurten tegen Eupen en Standard. Staat hij komende zondag terug aan de aftrap voor Seraing, uitgerekend tegen ex-club Antwerp?

Kijk op zondag 19 september vanaf 16 uur live naar het duel tussen Antwerp en Seraing op Eleven Pro League 1. Alle zenders van Eleven Pro League zijn beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top