EK-sensatie Manuel Locatelli beleeft voorlopig nog geen plezier aan zijn toptransfer naar Juventus

Sport | Juventus heeft zijn start in de competitie helemaal gemist. Met slechts 1 op 9 bengelt de Turijnse topclub onderaan het klassement van de Serie A. Het is vooral brute pech voor Manuel Locatelli, die deze zomer zijn absolute droomtransfer maakte van Sassuolo naar Juventus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cristiano Ronaldo verliet met slaande deuren Juventus om terug te keren naar zijn oude geliefde Manchester United. Het noopte enkele supporters van Juve aan tot het maken van een banner waarop stond: “Wie heeft Ronaldo nodig?”. Vraag is hoe diezelfde supporters er momenteel over denken. Juventus begon met een 2-2-gelijkspel aan het seizoen en ging nadien onderuit tegen Empoli en Napoli. Het is nog wat zoeken voor de teruggekeerde coach Massimiliano Allegri om de juiste formule te vinden binnen zijn team.

Tegen Napoli kreeg Manuel Locatelli zijn eerste basisplaats van het seizoen na zijn drukke zomer waarin hij zich helemaal in de kijker speelde. Op het EK werd de centrale middenvelder een van de absolute sensaties, waar hij met Italië zelfs de Europese titel pakte.

Ontbrekende schakel

Toegegeven, Locatelli is misschien niet de ronkende naam zoals je die ooit op het middenveld hebt gehad bij Juventus. Locatelli heeft nu eenmaal niet de status van een Paul Pogba, een Arturo Vidal of een Andrea Pirlo. Maar vorig seizoen werd duidelijk dat het centrale middenveld wat miste bij Juve. Arthur, Rodrigo Bentancur, Adrien Rabiot, Weston McKennie en Aaron Ramsey zijn geen slechte spelers. Maar van uitzonderlijke kwaliteit zijn ze ook niet.

Met Locatelli werd alvast een bijzondere kwaliteit aan de ploeg toegevoegd. Zo moet Locatelli de schakel worden tussen verdediging en middenveld, wat Juventus in balbezit duidelijk miste. Tegelijk moet hij met zijn techniek en vista ervoor zorgen dat de ruimtes gevonden worden, in de diepte of verticaal. Waar sommige middenvelders graag wat langer de bal willen bijhouden, denkt Locatelli ietsje directer en sneller vooruit. Dat kan op termijn een grote troef worden in de opbouw bij Juve.

Scorend vermogen heeft hij ook nog eens. Dat liet hij op het EK zien met twee goals tegen Zwitserland. Vorig seizoen legde hij er vier in het mandje voor Sassuolo.

Speciaal weerzien met Milan

Moet Locatelli het evenwicht in het middenveld herstellen, dan is het vooral crisis in Turijn omwille van de voorhoede. Moise Kean werd teruggehaald naar Juve na het vertrek van Ronaldo, maar stapelde vorig weekend tegen Napoli de fouten op. Paulo Dybala, die Juventus dit seizoen op zijn schouders zal moeten dragen, kreeg rust. Dat er dit seizoen veel van de Argentijn wordt gevraagd, liet ook aanvoerder Giorgio Chiellini weten na het duel met Napoli. “Ronaldo is de verleden tijd. Dit is het Juventus van Paulo Dybala”, liet hij weten.

Uitgerekend tegen AC Milan moet Juventus deze zondag de rug proberen rechten. Het wordt voor Locatelli een extra speciale wedstrijd, vermits hij uit de jeugdreeksen van Milan komt. Toen hij in 2016 als aanstormend talent ook nog eens met een wereldgoal Milan aan de zege hielp tegen Juventus, leek de sky the limit te gaan worden voor Locatelli. Maar verder dan een rol als stand-in kwam hij niet in Milaan. Sassuolo werd zijn nieuwe bestemming, waar Locatelli de voorbije jaren uitgroeide tot een van de beste middenvelders van Italië.

Volg op zondag 19 september de topper tussen Juventus en AC Milan live vanaf 20u45 op kanaal 1 van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Speeldag 4 in de Serie A:

Vrijdag 17 september

  • Sassuolo - Torino (20u45)
Zaterdag 18 septemberZondag 19 septemberMaandag 20 september

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top