Stats 1B: Schuermans alleen topschutter; Westels duo op kop bij assists en clean sheets

Sport | Op de vierde speeldag van de D1B Pro League werden er veertien doelpunten gescoord. Excelsior Virton scoorde eindelijk haar eerste doelpunt(en) van het seizoen en Lierse Kempenzonen heeft voor het eerst sinds clublegende Eric Van Meir weer een verdediger die wel héél vlot de weg naar doel vindt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kenneth Schuermans scoorde tegen RWDM namelijk al zijn vierde doelpunt van het seizoen. De lange verdediger zit daarmee aan een gemiddelde van één doelpunt per match en is alleen topschutter in 1B. Vorig seizoen was Kevin Kis (Lommel SK) de verdediger die het vlotst scoorde in 1B. De flankspeler scoorde toen 5x over het hele seizoen. Schuermans zit nu dus al bijna aan dat totaal na vier speeldagen.

4 goals: Schuermans (Lierse K.)
3 goals: Maderner (Waasland-Beveren), Hoggas (Waasland-Beveren), Bernat (KVC Westerlo), Mertens (SK Deinze)

Tuur Dierckx scoorde tegen zijn ex-team Waasland-Beveren de belangrijke openingsgoal, maar kon wel geen nieuwe assist achter zijn naam zetten. De middenvelder van KVC Westerlo blijft wel op kop in de assistenranking, al komen er wel enkele spelers opzetten.

3 assists: Dierckx (KVC Westerlo)
2 assists: De Belder (SK Deinze), Challouk (SK Deinze), Vaesen (KVC Westerlo), S. Limbombe (Lierse K.), Maes (Lierse K.)

David Jensen hield tegen Waasland-Beveren voor de derde keer in vier duels de nul en staat daarmee alleen op kop in de 'clean sheetranking'.

3 clean sheets: Jensen (KVC Westerlo)
2 clean sheets: Defourny (RWDM)
1 clean sheet: Fiermarin (Lommel SK), De Smet (Lierse K.), Vandenberghe (SK Deinze), Sadin (RE Virton), Jackers (Waasland-Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top