Helpt de nieuwe positie van Morioka Charleroi voorbij Club Brugge?

Jupiler Pro League |

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar toch zijn er al spannende tijden aangebroken in de Jupiler Pro League. Anderlecht zakt af naar Standard voor de clasico en Charleroi ontvangt leider Club Brugge. De fans van de Carolo’s kijken maar naar één man die het verschil kan maken: Ryota Morioka. Hij speelt dit seizoen een rijtje hoger en lijkt meer dan ooit klaar te zijn voor de strijd.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuwe voetbalseizoen is nog maar net op gang gefloten en Ryota Morioka heeft al drie assists en twee doelpunten op zijn naam staan. Dat laatste cijfer kon nog hoger uitvallen als de Japanner tegen Beerschot die ene verdraaide penalty had gemaakt en er geen buitenspel werd gevlagd na een doelpoging in diezelfde wedstrijd. Bovendien trof Morioka op speeldag vijf ook nog eens de lat in de match tegen Zulte-Waregem. Met zijn beide doelpunten doet de Japanner nu al even goed dan tijdens zijn seizoen van vorig jaar waarin hij ook tweemaal scoorde. Dat heeft een goede reden: Morioka staat dit seizoen immers een stuk dichter bij het doel van de tegenstander.

Nummer 8 in plaats van nummer 6

Sinds coach Edward Still in mei van dit jaar werd aangesteld om orde op zaken te stellen bij de zebra’s, werd Ryota Morioka per direct een rijtje naar voren geschoven. De draaischijf van Charleroi wordt dit seizoen dus meer ingezet als nummer 8 of 10 in plaats van nummer 6, een positie waar hij tot voor kort werd geplaatst.

Toen Morioka nog bij Anderlecht voetbalde, posteerde toenmalig coach Fred Rutten de Japanner net voor de verdediging en dat tot grote onvrede van zijn vele fans. Het deed ook rendement van de Japanner terugvallen, en toen hij bij Charleroi arriveerde deed toenmalig coach Karim Belhocine net hetzelfde. Morioka was verrast door die keuze, vertelde hij in een interview aan La Dernière Heure. “Ik had daar nog nooit gespeeld. Ik weet nog steeds niet waarom Karim me daar, als verdedigende middenvelder, positioneerde. Maar na verloop van tijd had ik er ook wel plezier in”, concludeerde hij.

Dankzij Edward Still schuift de Japanner dit seizoen een rijtje op. Dat biedt perspectieven en Morioka wil dit seizoen dan ook alles op alles zetten om zo hoog mogelijk te eindigen met Charleroi. “Ik zou graag in de top 4 eindigen. Maar die doelstelling behalen, hangt af van vele factoren”, stelde hij.

Contractverlenging?

Wie weet wordt één van die factoren wel het nieuwe contract van Morioka. De Japanner is namelijk aan zijn laatste jaargang bezig bij Charleroi en lijkt op weg naar een verlengd verblijf. Toch sluit Morioka een verhuis naar een andere competitie niet uit. "Ik ben nog maar dertig en heb nog steeds zin in zo'n avontuur", stelde hij in de Belgische media. Dat eerste avontuur komt er komende zaterdag al aan. Dan neemt Charleroi het op tegen leider Club Brugge en kunnen de zebra's zelfs de leider inhalen.

Het programma van speeldag 8 in de Jupiler Pro League:
 

Vrijdag 17 september
Zaterdag 18 september
Zondag 19 september

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top