Gooit Christian Kouamé de rollen om in de voorhoede van Anderlecht?

Jupiler Pro League |

Net voor transferdeadline verstreek, versterkte Anderlecht zich met de Ivoriaanse spits Christian Kouamé. Deze goalgetter had al heel wat ervaring opgedaan in Italië, maar zocht dringend een nieuwe kans om zich te bewijzen. Die vond hij bij Vincent Kompany, die hem meteen kan gebruiken in de clasico tegen Standard-Luik.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na lang aarzelen hakte de Duitse spits Lukas Nmecha enkele maanden geleden dan toch de knoop door. Hij trok de poorten van Anderlecht achter zich dicht en verkaste naar het Duitse Wolfsburg voor vier jaar. Dat deed de talloze Anderlecht-fans knikken en beven want wie zou nu de goals voor Anderlecht maken? Gelukkig zag de clubleiding de bui al lang hangen en sloten ze in de transferperiode een overeenkomst met spitsen Benito Raman, Joshua Zirkzee en Christian Kouamé. Die laatste bewees afgelopen weekend dat er naast Nmecha nog andere spitsen rondlopen in de wereld met een neus voor doel.

Een succesvol debuut

Het kritische Anderlecht-publiek maakte voor het eerst kennis met Kouamé tijdens de wedstrijd op en tegen Racing Genk. Daar mocht Kouamé na 45 minuten invallen en toonde hij direct zijn waarde. Anderlecht verloor die partij dan wel, toch had Vincent Kompany genoeg redenen om blij te zijn. Want met Kouamé tussen de lijnen won zijn ploeg aan slagkracht.

Dat blijkt ook uit de wedstrijd tegen KV Mechelen waarbij Kouamé voor het eerst in de basis stond. De Ivoriaan speelde aardig mee met Benito Raman en kon bij zijn debuut in het Lotto Park maar liefst twee doelpunten maken (in de 49e en 57e minuut). Hierdoor kreeg Anderlecht momentum en werd de wedstrijd haast een walkover.

In minuut 83 gaf Kompany de 25-jarige Kouamé een applausvervanging waarop het publiek besloot de Ivoriaan een staande ovatie te geven. Dat moet de jonge man deugd hebben gedaan want Kouamé worstelde al enkele jaren om een geschikte club te vinden in Europa nadat hij sinds 2018 al voor vier clubs heeft gespeeld, waaronder Genoa en Fiorentina. Bij die laatste club kon Kouamé zich vorig seizoen niet doorzetten, een knieblessure stak daar een stokje voor. Hierom werd hij uitgeleend aan Anderlecht. In de Jupiler Pro League zou Kouamé zijn carrière immers opnieuw kunnen lanceren.

Concurrentie voor Zirkzee

Bij paarswit moet Koaumé de strijd aangaan met Joshua Zirkzee, de Nederlandse goalgetter die geleend wordt van Bayern München. Eén van deze spelers moet een tandem vormen met Benito Raman en dat wordt puzzelen voor Kompany.

In tegenstelling tot Zirkzee is Kouamé een pak groter. Hierdoor heeft hij een andere speelstijl dan die eerste en dat vraagt aanpassingen in het spel. Gelukkig is de spits niet statisch, loopt hij vaak diep en verdedigt hij ook goed mee als er teruggeplooid moet worden.

En net daar ligt het verschil met Joshua Zirkzee. De Nederlandse spits moet het meer hebben van technische hoogstandjes en momenten binnen de wedstrijd. Dat moment kwam er ook afgelopen weekend: Zirkzee mocht Kouamé aflossen in minuut 83, gaf een assist aan Yari Verschaeren en scoorde zelf in minuut 87, amper vijf minuten nadat hij van de bank kwam.

De strijd tussen de twee spitsen levert maar één enkele winnaar op. Dat is Vincent Kompany. De coach van Anderlecht zal elke week de afweging moeten maken wie van de twee spitsen het pleidooi mag beslechten en als er eens eentje niet thuis geeft, dan is het handig om te weten dat er nog concurrentie op de bank zit.

Volg de clasico tussen Standard en Anderlecht zondag om 18u30 op Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top