FC Barcelona moet zich zonder Messi en Griezmann meteen tonen tegen Bayern München

UEFA Champions League | Op dinsdag 14 september is het weer aan de Champions League. In de groepsfase wordt de eerste speeldag afgewerkt. Mis via Pickx + Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx, geen enkele wedstrijd van de meest prestigieuze Europese competitie. Net als tijdens het EK heb je dankzij Pickx Prono ook de mogelijkheid om je vrienden uit te dagen en de resultaten te voorspellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De partij tussen FC Barcelona en Bayern München is dé topaffiche van deze speeldag. Om 20u50 nemen de twee topclubs het tegen elkaar op in Camp Nou. Barça zal ongetwijfeld bijzonder gretig zijn en willen bewijzen dat het ook zonder Lionel Messi en Antoine Griezmann met de beste clubs in Europa kan wedijveren. Ronald Koeman & co krijgen met Bayern echter één van de topfavorieten voor de eindzege over de vloer. Bij de Duitse landskampioen zal de nieuwe coach Julian Nagelsmann ongetwijfeld indruk willen maken in zijn eerste match in de Champions League. Wie zal het pleit winnen in deze topmatch in Groep E?

Belgische spelers op zoek naar drie punten

Benfica en Jan Vertonghen wil meteen een goede start maken tegen Dynamo Kiev en zo Barça of Bayern meteen onder druk te zetten. Cristiano Ronaldo is met Manchester United de grote favoriet tegen Young Boys Bern. CR7 mag wat vroeger op de avond aan de bak in Bern (18u45). In de andere wedstrijd van deze groep is er het interessante duel tussen Europa League-winnaar Villarreal en de Italiaanse revelatie Atalanta.

Om 18u45 uur opent Sevilla zijn CL-campagne in eigen huis tegen FC Salzburg. De Oostenrijkers hebben de afgelopen jaren bewezen dat ze een te duchten tegenstander zijn en de Spanjaarden moeten op hun hoede zijn voor de achtvoudige Oostenrijkse kampioen. In deze groep ligt alles open, want met ook Lille OSC en VfL Wolfsburg zijn er nog twee sterke ploegen aanwezig. De Duitsers hebben met Dodi Lukebakio, Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en Aster Vranckx vier Belgen in hun rangen en zij willen zeker punten scoren in Europa. Dat kan belangrijk zijn voor hun toekomst bij de Rode Duivels.

Chelsea gewapend om zijn titel te behouden

In Groep H zullen Chelsea en Juventus met argusogen in de gaten worden gehouden. De Engelse club wist zich stevig te versterken dankzij de komst van Romelu Lukaku. De finale vindt plaats in Sint-Petersburg en de openingsmatch voor Chelsea wordt afgewerkt in … Sint-Petersburg. Zenit zou normaal geen problemen mogen vormen voor The Blues.

Hetzelfde geldt voor Malmö, dat voor Juventus een haalbare kaart zou moeten zijn. De Oude Dame verloor echter Ronaldo, maar trainer Massimiliano Allegri hoopt via een sterk collectief dat vertrek op te vangen. Hij hoopt dus goed te starten, of valt er in deze groep alsnog een stunt te noteren?

Het programma van speeldag 1 op dinsdag 14 september in de Champions League:

Mis niks van de Champions League dankzij de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.


Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top