Zes van acht 1B-teams spelen (voorlopig) met meer Belgen dan buitenlanders in de basis

Challenger Pro League | Op de eerste drie speeldagen van de nieuwe 1B-competitie waren er slechts twee trainers die meer buitenlanders dan Belgen in de basis dropten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toeval of niet waren dat net de twee teams die uit 1A gedegradeerd zijn. Waasland-Beveren begon het seizoen met gemiddeld 3,3 Belgen in de basis terwijl Excel Moeskroen op de eerste drie speeldagen gemiddeld 4,7 landgenoten in de basisploeg had. Bij alle andere teams kleurde de startelf voornamelijk Belgisch.

SK Deinze was de meest Belgisch getinte ploeg. Coach Wim De Decker zette in elke match al negen Belgen in zijn basisploeg. Tom Van Imschoot (Lierse Kempenzonen) zit aan een gemiddelde van acht Belgen. Al kunnen Yvan Yagan en Scott Bitsindou er officieus ook nog bijgezet worden. Beiden hebben de Belgische nationaliteit, maar kozen recent voor de nationale ploeg van hun tweede vaderland waardoor ze officieel als Armeniër en Congolees gezien worden. Lommel SK mag voorlopig mee het podium op met een gemiddelde van 6,7.

Gemiddeld aantal Belgen in de basis (na speeldag 3)

9,0: SK Deinze
8,0: Lierse Kempenzonen
6,7: Lommel SK
6,3: KVC Westerlo
6,0: RWDM
5,7: RE Virton
-----------------------------------
4,7: Excel Moeskroen
3,3: Waasland-Beveren

Op de slotdag van de transferperiode werden er nog wel heel wat buitenlandse spelers naar 1B gehaald. Afwachten wat de impact zal zijn op de volgende speeldagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top