Heeft Tsjechië met Adam Hlozek een nieuwe doelpuntenmachine in zijn rangen?

Voetbal | België neemt het zondag in zijn vijfde wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het WK 2022 op tegen Tsjechië. Daar hebben ze een team met enkele zeer interessante spelers, zoals de getalenteerde Adam Hlozek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De negentienjarige aanvaller heeft al een mooie weg afgelegd. Hlozek maakte veel indruk bij Sparta Praag, waar hij al bijna 100 wedstrijden achter de kiezen heeft en 31 keer de weg naar de netten wist te vinden. Hlozek werd de jongste speler ooit die zijn debuut maakte voor Sparta Praag.

Voor zijn achttiende verjaardag speelde hij al 50 wedstrijden voor de Tsjechische topclub. Hij maakte zijn debuut op zijn zestiende en na amper zeven minuten wist hij al te scoren. Drie jaar later is hij al één van de sterkhouders van het team.

Vergeleken met Ibrahimovic

Adam Hlozek trok door deze prestaties al de aandacht van heel grote clubs, maar hij wenste geen stappen over te slaan en ervaring op te doen bij Sparta Praag. Vorig jaar werd hij met negentien treffers topschutter in Tsjechië. De spits wordt door zijn scorend vermogen en profiel – 1m88 en een indrukwekkende lichaamsbouw – vaak vergeleken met Zlatan Ibrahimovic.

Ondanks zijn lengte is hij ook zeer mobiel en kan hij ook op de flanken uit de voeten, al is het niet zijn favoriete positie. Zijn beste plaats op het veld is centraal in de aanval. Hlozek is technisch begaafd, maar niet balverliefd. Hij scoort vaak in één tijd en betrekt zijn ploegmaats in het spel.

De toekomst oogt mooi

Adam Hlozek maakt ook deel uit van de selectie van het nationaal team. Op het afgelopen EK kwam hij vier keer in actie, maar hij wist niet te scoren voor Tsjechië. Met Patrick Schick vormde hij desondanks een zeer goed spitsenduo. De komende jaren zal hij wellicht een toptransfer versieren.

Julian Nagelsmann (ondertussen coach van Bayern München) probeerde hem bij RB Leipzig te krijgen om Timo Werner op te volgen, maar dat lukte hem niet. Bij Arsenal volgen ze hem ook. Tomas Rosicky, sportief directeur bij Sparta Praag en ex-speler van Arsenal, heeft een goed contact met The Gunners.

De toekomst van Adam Hlozek ziet er veelbelovend uit en hij wil ook beslissend zijn voor zijn land. Hopelijk lukt hem dat zondagavond niet tegen België.

Bekijk de wedstrijden tussen België en Tsjechië (op zondag 5 september om 20u20) en Wit-Rusland en België (woensdag 8 september om 20u25) live op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top