De nationaliteiten van 1B: Frankrijk boven, Nederland in exotisch gezelschap

Sport | Nu de zomerse transfermarkt alweer gesloten is, kunnen we eens kijken welk vlees we allemaal in de kuip hebben in 1B. Welke nationaliteiten zijn goed vertegenwoordigd; welke speler moet de grootste afstand overbruggen om naar z'n vaderland te gaan; enz... ?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst zijn we dit seizoen met 53 verschillende nationaliteiten in 1B. Vanzelfsprekend zijn de Belgen ruim in de meerderheid en naar jaarlijkse traditie hebben de Fransen de grootste groep van buitenlandse spelers in onze reeks. Dit seizoen zijn onze zuiderburen met 27. Daarmee doen ze ruimschoots beter dan de andere laden in de top vijf.

Buitenlanders in 1B

27 spelers: Frankrijk
6 spelers: Ivoorkust
4 spelers: Senegal, Zwitserland en Brazilië

Opvallend genoeg gaan de Nederlanders er wederom op achteruit. Dit seizoen hebben we slechts één Noorderbuur die zijn kost verdient in 1B en dat is Jesse Kieboom; een 19-jarige verdediger die deze zomer doorstroomde van de U21 van Lierse K. naar het eerste elftal.

Met slechts één vertegenwoordiger is Nederland in exotisch gezelschap. Want ook (ei)landen als Madagascar, Martiniquen Guadeloupe en Kaapverdië hebben een speler rondlopen in 1B. En zelfs de Faeröer-eilanden hebben zowaar een speler om naar uit te kijken met international Joan Simun Edmundsson (Waasland-Beveren).

Aussie

De speler die de verste afstand moet overbruggen vanuit zijn thuisland tot in België is evenwel Daniel Arzani. De Australiër speelt sinds enkele weken voor Lommel SK en moet voor de kerstdagen tussen de 14.000 en 15.000 kilometer overbruggen om tot in zijn vaderland te geraken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top