Stats 1B: trio op kop in topschutterslijst; Dierckx grijpt de macht bij de assists

Sport | Na drie speeldagen zijn er nog drie spelers die een gemiddelde van één goal per match aanhouden. Tuur Dierckx zit dan weer aan gemiddeld één assist per match terwijl zijn ploegmaat Jensen voor het eerst niet de nul kon houden dit seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na drie speeldagen staan er een verdediger, een middenvelder en een spits op kop in de topschuttersranking. Lierseverdediger Kenneth Schuermans kon tegen zijn ex-ploeg KVC Westerlo zijn derde kopbaldoelpunt van het seizoen vieren terwijl het Wase duo Kevin Hoggas (twee goals en een assist) - Daniel Maderner (een goal) zondagmiddag de defensie van Moeskroen mee op een hoopje speelden.

3 goals: Schuermans (Lierse K.), Hoggas (Waasland-Beveren), Maderner (Waasland-Beveren)
2 goals: Saito (Lommel SK), Yagan (Lierse K.), Bernat (KVC Westerlo), Mertens (SK Deinze)

In de assistenranking kon Tuur Dierckx dit weekend afstand nemen van Dylan De Belder nadat hij de 2-1 tegen Lierse K. perfect op het hoofd van Vaesen schilderde. Dierckx heeft nu drie assists achter zijn naam terwijl de spits van SK Deinze op twee bleef hangen.

3 assists: Dierckx (KVC Westerlo)
2 assists: De Belder (SK Deinze)

Westerlodoelman David Jensen incasseerde dit weekend zijn eerste officiële goals in loondienst van KVC Westerlo en bleef zo steken op twee clean sheets. De Deen wordt zo wel bijgebeend door RWDM-goalie Theo Defourny; die zijn ex-ploeg Virton geen goals gunde. Intussen hield elke ploeg al wel een keertje de nul; behalve rode lantaarn Excel Moeskroen.

2 clean sheets: Jensen (KVC Westerlo), Defourny (RWDM)
1 clean sheet:  Fiermarin (Lommel), De Smet (Lierse K.), Vandenberghe (SK Deinze), Sadin (RE Virton), Jackers (Waasland-Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top