Dante Vanzeir toont aan Roberto Martinez waarom hij Duivelmateriaal is

Sport | De zesde speeldag van de Jupiler Pro League was er weer eentje vol emotie, revelaties en onverwachte resultaten. Pickx Sports pikt er zoals elke maandag de man, de goal en hij cijfer van het weekend uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Dante Vanzeir
 
Meerdere spelers verdienden het eigenlijk om na afgelopen weekend op deze plaats te staan. De titel zou bijvoorbeeld Carolo Shamar Nicholson niet misstaan, na zijn drie goals tegen Beerschot. Casper Nielsen van Union had met al zijn mooie acties tegen Standard ook de titel kunnen krijgen, maar we kennen die eer toch toe aan zijn ploeggenoot Dante Vanzeir. De 23-jarige Belgische telg kon maar liefst drie keer doelman Arnaud Bodart verschalken en stuurde daarmee een sterk signaal de wereld in. Roberto Martinez verklaarde afgelopen donderdag nog dat hij de centrumspits met argusogen volgt, en de ex-Genkenaar heeft gedemonstreerd dat dat hij goed in staat is om zijn ploeggenoot Deniz Undav te bedienen en om de openingen op te zoeken. Als hij op dit elan verdergaat, zou hij dit seizoen wel eens zijn plekje bij de nationale selectie veilig kunnen stellen.
 
Goal van het weekend: Roman Bezus
 
In een andere wereld zouden de schoten van Kristof D’Haene en Nikola Storm makkelijk op de eerste plaats op het lijstje van de mooiste goals van het weekend beland zijn. Maar dat is dan buiten de Oekraïener Roman Bezus gerekend. Om de Gentse demonstratie tegen Club Brugge nog mooier te maken, leverde de 30-jarige aanvallende middenvelder in de Ghelamco Arena een waar kunststukje af. Met een slalom die net zo goed van Lionel Messi had kunnen zijn, overklaste Bezus de slapende Brugse verdediging. Hij deed niet minder dan vier verdedigers in het stof bijten, vooraleer hij Simon Mignolet aan het kruis nagelde met een genadeloos schot. Eentje om duimen en vingers bij af te likken.
 
Cijfer van het weekend: 6

 
Als in: het aantal doelpunten dat titelverdediger Club Brugge afgelopen weekend moest incasseren. Niemand had kunnen denken dat de Bruggelingen, nochtans topfavoriet om zichzelf op te volgen, zo in het slop zouden terechtkomen. Is dit niet meer dan een drempeltje, of toch een teken dat er ergens een grotere kink in de kabel zit bij het Venetië van het Noorden? De toekomst zal het uitwijzen. In elk geval is de vernedering een smet op het blazoen van de ploeg, die over twee weken het Paris Saint-Germain van Lionel Messi ontvangt in het Jan Breydelstadion naar aanleiding van de Champions League. Het stokte in alle linies, niet in het minst door de vernieuwingen van Philippe Clement, maar het is de verdediging die op dit moment de beschuldigende vinger krijgt. Het internationale intermezzo zou de Bruggelingen hopelijk de kans moeten geven om de wonden te likken na een Slag om Vlaanderen die ons al doet uitkijken naar de volgende confrontatie. Gent heeft de slag gewonnen, maar daarom nog niet de oorlog.
 
Met de tv-optie All Sports geniet je onbeperkt van de kanalen van Eleven Pro League en Pickx+ Sports. Nog niet geabboneerd? Dan kan je nu een maand gratis krijgen zodat je niets hoeft te missen van de start van een alweer historische Jupiler Pro League.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top