30/8: Rolstoeltennissers Gérard en Vandorpe stoten door naar de volgende, Belgische ruiters mikken op een medaille

Sport |

Maandag komen er nog enkele Belgische paralympische atleten in actie. Rolstoeltennissers Joachim Gérard en Jef Vandorpe willen hun goede reeks in Tokio verder zetten terwijl de Belgische ruiters een medaille proberen te veroveren.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Haast met twee vingers in de neus plaatsten de Belgische rolstoeltennissers Joachim Gérard en Jef Vandorpe zich voor de kwartfinales in het dubbelspel van het rolstoeltennis. Slachtoffers van dienst waren de Brazilianen Gustavo Carneiro Silva en Daniel Rodrigues. In de kwartfinales neemt het olijke tennisduo het op tegen de Britten Alfie Hewett en Gordon Reid op baan vier.

Gérard en Vandorpe doen ook als individuele spelers mee aan het toernooi. De twee Belgen bereikten allebei de derde ronde van het Paralympische rolstoeltennistoernooi en zullen zich proberen te plaatsen voor de zestiende finales. Gérard, tevens de nummer drie van de wereld, neemt het dan op tegen de Spanjaard Daniel Caverzaschi terwijl Vandorpe het zal opnemen tegen de Argentijn Gustavo Fernandez, de nummer vier van de wereld...

Een derde medaille in paardensport?

Het verging bocciaspeler Francis Rombouts vandaag helaas minder goed. De nummer dertien van de wereld verloor met een tie-break tegen de nummer een van de wereld, de Thai Worawut Saengampa. Het was de tweede nederlaag van Rombouts en hierdoor is hij individueel uitgeschakeld.

Tot slot komen ook onze Belgische ruiters aan bod. Zij zullen een freestyle-oefening afwerken en mikken op een nieuwe medaille na het goud van Michèle George en het brons van Manon Claeys, beide in aparte individuele competities. Claeys bijt de spits af, gevolgd door Kevin Van Ham, Michèle George en Barbara Minneci. 

Volg de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september 2021 op Sporza en Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later terugkijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top