Geen aardverschuivingen in selectie Rode Duivels voor belangrijk drieluik in WK-kwalificatie

Sport | Met drie wedstrijden op zeven dagen tijd is de kalender voor de Rode Duivels meer dan goed gevuld. De WK-kwalificatietegenstanders Estland, Tsjechië en Wit-Rusland wachten België op. In de ruime selectie van 31 spelers zitten geen Kevin De Bruyne en Jérémy Doku vanwege blessures.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was afwachten of bondscoach Roberto Martinez met de grove borstel zou gaan door zijn selectie, na de vroegtijdige uitschakeling in de kwartfinales op het EK voetbal. Het leverde de bondscoach zowat voor het eerst sinds zijn aanstelling na het EK van 2016 kritiek op. Vooral zijn selectiepolitiek werd in vraag gesteld. “Moet er een wissel van de wacht komen, nu de Gouden Generatie steeds ouder begint te worden?, klonk de vraag.

Het antwoord van de Spanjaard is ja en neen. Zo werden Hannes Delcroix, Zinho Vanheusden, Alexis Saelemaekers, Albert Sambi Lokonga en Dodi Lukebakio opnieuw opgeroepen. Yari Verschaeren en Charles De Ketelaere zullen eerst met de beloften voetballen, om voor het derde duel tegen Wit-Rusland aan te sluiten bij de A-kern.

Geen veranderingen nodig

De selectie van sommigen komt er dan weer omdat zes EK-spelers er om uiteenlopende redenen niet bij zijn. Thomas Vermaelen mocht omwille van de Japanse quarantainemaatregelen niet afzakken naar België. Nacer Chadli werd, weliswaar licht geblesseerd, niet opgeroepen. Jérémy Doku, Dries Mertens en Kevin De Bruyne ontbreken dan weer door blessures. Simon Mignolet tot slot krijgt rust omdat die volgens Martinez zijn blessure kort na het EK “nog niet verteerd” heeft.

En dus houdt Martinez grotendeels vast aan zijn EK-selectie. "Ik geloof dat veranderingen op het veld gemaakt moeten worden. Als ik naar het EK kijk en mijn emoties aan de kant zet, waren er naast ons verlies tegen Italië wel enkele goede prestaties. Al bij al moet ik dus tevreden zijn. Om veranderingen te maken, moet er een goede reden zijn. Als je enkel maar naar de leeftijd kijkt, kan je makkelijk slechte beslissingen nemen. Volgens mij moeten die veranderingen op natuurlijke wijze gebeuren", aldus de bondscoach.

Veel ruimte om te experimenteren is er ook niet volgens Martinez. Na het kwalificatiedrieluik volgt begin oktober reeds de Final Four van de Nations League, waarin ons land het in de halve finales opneemt tegen Frankrijk. In de eventuele finale wacht de winnaar van het duel tussen Europees kampioen Italië en Spanje. En het WK in Qatar komt er reeds over 1 jaar en 3 maanden aan.

Ruime zege verwacht tegen Estland

Met een ruime selectie van 31 spelers begint België straks aan een belangrijk drieluik richting het WK. In kwalificatiegroep E staan de Rode Duivels met 7 punten alleen op kop, na zeges tegen Wales en Wit-Rusland en een gelijkspel in Tsjechië. Op 2 september beginnen de Belgen aan het drieluik met een uitduel bij voetbaldwerg Estland. Nadien ontvangen de Rode Duivels Tsjechië op zondag 5 september. Afsluiten doen ze met een trip naar Wit-Rusland op 8 september.

Eerste tegenstrever Estland begon alles behalve goed aan de nieuwe campagne. Eerst werd er tegen Tsjechië zwaar met 2-6 verloren in eigen huis, nadien ging het ook met 4-2 kopje onder bij Wit-Rusland. Rekening houdende met het feit dat België zelf met 8-0 won van Wit-Rusland, moet Estland een hapklaar brokje worden. In de selectie zitten vooral spelers die in eigen land actief zijn. Al heeft het team met jonkies Karl Hein en Maksim Paskotsi twee jongens die in de jeugdelftallen van Premier League-clubs Arsenal en Tottenham voetballen.

Bekijk de partij van Estland tegen België live op VTM vanaf 20u25 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top