Wie worden de tegenstanders van Club Brugge in de Champions League?

Sport |
De Champions League 2021-2022 gaat van start op 14 september. Daarvoor is het hoogtijd om de loting en samenstelling van de groepen van de meest prestigieuze Europese competitie te ontdekken. Club Brugge, onze enige Belgische ploeg in de competitie, werd in ‘pot’ 4 geplaatst en kan enkele grote kleppers treffen in de eerste ronde. Je kan de groepsloting van de Champions League live volgen op Pickx Live.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is nog maar een paar weken wachten vooraleer we terug kunnen genieten van Europees topvoetbal. De beste teams van het continent strijden vanaf 14 september om de knikkers. De 32 kanshebbers spelen eerst wedstrijden in de groepsfase, die duurt tot en met 8 december. Wie zal tegen wie spelen in die eerste ronde? Op donderdag 26 augustus wordt de loting gedaan en kennen we de speelschema’s!
 
Als enige Belgische ploeg in de competitie zal Club Brugge dan zijn eerste drie rivalen kennen. Wat we wel al weten, is dat de Bruggelingen het zwaar te verduren zullen krijgen. Blauwzwart werd in de vierde en laatste pot geplaatst waardoor de meeste van hun potentiële tegenstanders op papier veel beter zijn. 
 
Brugge kan de vloek verbreken

In de eerste pot vinden we onder andere titelverdediger Chelsea terug. Daarnaast ook Villarreal, dat de Europa League won. Bovendien werden ook Atletico Madrid, Manchester City, Bayern München, Inter Milan, Lille en Sporting Lissabon daarin ingedeeld. In de tweede pot vinden we Real Madrid, Barcelona, Juventus, PSG, Manchester United, Liverpool, Sevilla en Dortmund. De Belgische landskampioen zal dus twee ploegen uit deze zestien topclubs treffen. Hoe de loting ook uitdraait, de tegenstanders zullen stuk voor stuk grote ploegen zijn. Tenslotte zitten in de derde pot ook nog ploegen als Porto, Ajax Amsterdam of RB Leipzig, en dat zijn eveneens geen zwakke ploegen.
 
Club Brugge kon vorig jaar niet doorstoten naar de knock-outfase. Onze landgenoten eindigden derde in hun groep, net als in de twee vorige seizoenen. Dit jaar zullen de mannen van Philippe Clement er alles aan doen om die trend te doorbreken zodat ze eindelijk die volgende fase in de competitie bereiken. 
 
Belgen in actie
 
Ook heel wat andere Belgen zullen in wedstrijden van de Champions League starten. Allereerst denken we daarbij aan Romelu Lukaku. Hij tekende net bij Chelsea, dat de competitie vorig jaar won. Onze landgenoot probeert de  de beker met de grote oren al jaren te winnen, maar geen van zijn vorige clubs bracht hem in de buurt van deze felbegeerde trofee. Door zich bij de titelverdediger aan te sluiten, verhoogt hij zijn kansen om dat doel eindelijk te halen. 
 
Ook Kevin De Bruyne kijkt al lang uit naar winst in de Champions League. Vorig jaar was hij dicht bij winst in de competitie met Manchester City, maar hij en zijn teamgenoten moesten de duimen leggen aan Chelsea. De middenvelder moest bovendien zijn plek inleveren na een tackle met Antonio Rüdiger. Maar KDB zal dit jaar sterker dan ooit terugkomen en daarvoor kan hij rekenen op een team dat sterker is dan vorig jaar. We weten hoezeer de Champions League onze man uit Drongen kan bekoren, De Bruyne zal dan ook alles geven om te strijden voor winst. 
 
Eden Hazard en zijn teamgenoten bij Real Madrid mogen we eveneens niet uit het oog verliezen. We hopen hem vaker op het veld te zien want Hazard sukkelde vorig jaar met blessureleed. Nu moet hij eindelijk zijn plaats in de basis van Real terug innemen. Daarnaast krijgen we ook Yannick Carrasco met Atletico Madrid, en Borussen-trio Meunier-Witsel-Thorgan Hazard te zien in de Champions League. Tenslotte schitteren ook heel wat Belgen bij Wolfsburg, dat eindelijk terug in de hoogste Europese competitie mag starten. Daarbij zien we Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en de jonge Aster Vranckx aan het werk.
 
Om alles te weten te komen over de aankomende Europese posters van dit seizoen kan je de loting van de groepsfase van de Champions League vrijdag vanaf 18u op Pickx Live volgen. Alle C1-wedstrijden worden integraal uitgezonden op de kanalen van Pickx+ Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top