D1B Pro League: Elftal van de Week

Sport | De eerste speeldag van het nieuwe 1B-seizoen leverde al meteen heel wat leuke wedstrijden op. RWDM, KVC Westerlo en Waasland-Beveren begonnen het seizoen met een driepunter terwijl Deinze en en Lierse Kempenzonen de punten broederlijk deelden. Lommel SK en nieuwkomers Virton en Moeskroen begonnen met een valse noot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch hadden ook de verliezers van de speeldag enkele uitblinkers in hun team. Anthony Sadin behoedde zijn nieuwe ploeg - RE Virton - van een nog zwaardere nederlaag tegen KVC Westerlo terwijl ook Stijn Wuytens en Caio Roque mooie dingen lieten zijn bij Lommel SK. Beiden speelden een meer dan degelijke partij, maar waren kansloos bij de gevaarlijke spelhervattingen van Waasland-Beveren. Bij die spelhervattingen kon Daniel Maderner 2x scoren voor Waasland-Beveren waardoor hij de matchwinnaar werd voor de Wase Leeuwen.

In de openingsmatch van het seizoen maakte Alessio Staelens de allereerste goal van de nieuwe competitie. De middenvelder van SK Deinze deed dat in een ietwat nieuwe positie als 'moderne rechtsachter'. Lierse K. bood stevig weerwerk en Scott Bitsindou en Yvan Yagan werden bij de Pallieters naar voren geschoven als primussen van de dag.

Bij RWDM waren het twee offensieve spelers die het laken naar zich toe trokken. Kevin Nzuzi en Thomas Ephestion vonden elkaar blindelings en speelden zo de defensie van Moeskroen aan flarden. Een dagje later deden Westerlomiddenvelders Lukas Van Eenoo en Tuur Dierckx hetzelfde met de verdedigers van Virton. Dierckx leverde twee assists af, Van Eenoo dirigeerde zijn team als aanvoerder naar een vlotte driepunter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top