Toptalent Charles De Ketelaere dirigeert flitsend Club Brugge met nieuwe vrije rol voorin

Sport | Kampioen Club Brugge krijgt met een acht op twaalf zondag 22 augustus Beerschot over de vloer, dat zijn start van de competitie met amper één puntje helemaal gemist heeft. Tot overmaat van ramp speelde Club Brugge zich vorig weekend al swingend naar een 0-4-uitzege bij Zulte Waregem. Vooral Charles De Ketelaere, die nu een nieuwe rol gekregen heeft binnen de ploeg, was outstanding.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dominant en flitsend. Club Brugge walste vorig weekend over Zulte Waregem heen. Met Noa Lang, Ruud Vormer, Hans Vanaken en Charles De Ketelaere stond de hele aanvallende ruggengraat van blauw-zwart op het scorebord. Met name Charles De Ketelaere was nagenoeg een hele match een gesel voor de Waregemse defensie. CDK speelde Essevee helemaal kapot met twee assists en een goal. De Ketelaere strooide met subtiele passes, was fijnzinnig in zijn balbehandeling en zag zijn knappe partij beloond met een goal in de 75ste minuut.

In het nieuwe systeem van coach Philippe Clement vormen Noa Lang en Charles De Ketelaere als het ware een soort van spitsenduo. Het leek even wennen voor CDK, maar tegen Zulte Waregem leek hij zich steeds beter te voelen in zijn vrije rol voorin. De Ketelaere verwijst rasechte spitsen als Bas Dost, Daniel Perez en Youssouph Badji simpelweg naar de bank of de tribunes. Dat noemen ze dan van alle markten thuis zijn.

Polyvalent

Want zeg nu zelf, op welke positie heeft Charles De Ketelaere nog niet gevoetbald? Maar in de voorbereiding werden er door de technische staf toch enigszins duidelijke lijnen uitgetekend. "We hebben voor het seizoen samengezeten met hem en gesproken over een centrale rol en die vult hij voorlopig zeer goed in”, zegt een tevreden coach Clement over zijn goudhaantje. "Het is wat eigen aan het moderne voetbal, een goede speler moet ook een polyvalente speler zijn. Hij ontwikkelt zich en het zal goed zijn voor zijn carrière dat hij nu al deze stappen zet."

Ook Hans Vanaken steekt zijn appreciatie voor CDK niet onder stoelen of banken. "Hij is op elke positie op z’n gemak. Hij is iemand die zich makkelijk aanpast, op verschillende posities. Dat is ook belangrijk voor hem in de toekomst." Zelf voelt De Ketelaere zich best goed in zijn nieuwe rol. "Diep lopen of afhaken doe ik graag, en dan schep ik ruimte voor Noa Lang naast mij."

Waar ze bij Union de mond vol hebben over het duo Deniz Undav – Dante Vanzeir, mogen De Ketelaere en Lang zich evenzeer op de borst kloppen. Terwijl Undav en Vanzeir echte spitsen zijn, zijn CDK en Lang dat van nature niet. Toch vlogen de hakballetjes, steekpasjes en opwippertjes rond de oren van de Waregemse defensie. Dat belooft voor het verdere verloop van de competitie.

Beerschot in lastig parket

En met deze hoogvorm krijgt Club Brugge straks Beerschot over de vloer, dat zijn start helemaal gemist heeft. De Ratten boekten een povere 1 op 12. Enkel tegen KAA Gent werd er een gelijkspel behaald. Tegen Cercle Brugge, Union en Standard werd er pijnlijk verloren.

Of we binnenkort veel beterschap mogen verwachten op het Kiel, is maar zeer de vraag. Zondag wacht de moeilijke trip naar Jan Breydel, een week later moet Beerschot opnieuw op verplaatsing spelen. Dan volgt een al even lastige trip naar Charleroi. "Het is nu onze moeilijkste periode sinds ik hier ben maar daar moeten we door", vertelde Raphael Holzhauser na de verloren wedstrijd tegen Standard. "We moeten gewoon hard werken de komende weken.”

Kijk op zondag 22 augustus naar Club Brugge - Beerschot vanaf 18u30 op kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top