Memphis Depay op weg om de fans van FC Barcelona nu al te overtuigen

La Liga | Memphis Depay was erg goed in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. FC Barcelona won die met 4-2 van Real Sociedad. Kan de Nederlandse aanvaller het vertrek van Lionel Messi opvangen? Tegen Bilbao moet hij bevestigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het leven zonder Lionel Messi begon voor FC Barcelona op de best mogelijke manier met een 4-2 overwinning tegen Real Sociedad. Memphis Depay en Martin Braithwaite, die twee keer scoorde, toonden zich in de eerste partij van het seizoen. Hoewel Depay niet scoorde, blijft het een feit dat hij betrokken was bij vrijwel al het gevaar van zijn team. Hij verdeelde het spel, voetbalde kansen bij elkaar en verdedigend deed hij ook zijn job. Het was er niet aan te zien dat dit slechts zijn eerste wedstrijd was voor Barça.

Een assist met veel symboliek

De financiële situatie van FC Barcelona is zorgwekkend, waardoor Lionel Messi niet aan boord kon worden gehouden. Dat had ook gevolgen voor Depay, die pas zaterdag samen met Eric Garcia en Rey Manaj speelgerechtigd geraakte voor de matchen in La Liga. Het is dankzij Gérard Piqué dat de drie aanwinsten konden spelen. De verdediger aanvaardde om in te leveren om zo ruimte vrij te maken in het loonbudget van de club. Sergio Busquets en Jordi Alba zullen zijn voorbeeld wellicht volgen.

En als symbool werd het eerste doelpunt van het seizoen van de Catalanen gescoord door Gérard Piqué op aangeven van… Memphis Depay. De verdediger zei zelfs na de wedstrijd: "Na het doelpunt vertelde Memphis me dat de assist een bedankje was."

Het vertrek van Messi opvangen

De voormalige speler van Lyon gaf een aantal weken geleden aan dat hij onder meer naar Barcelona was gekomen om samen te spelen met Messi. De 27-jarige aanvaller zag die droom alsnog in rook opgaan, maar hij zal nu moeten proberen om Messi te doen vergeten. In Camp Nou werd de naam van de Argentijn vaak geroepen tegen Sociedad, maar het leek de spelers weinig last te geven.

Depay liet de fans van Barça alvast zien wat hij het team kan bijbrengen. De Nederlander debuteerde goed voor eigen publiek en hij heeft alles in handen om de nieuwe koning van FC Barcelona te worden.

Zal Memphis Depay scoren tegen Athletic Bilbao? Het antwoord aanstande zaterdag 21 augustus vanaf 22u op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het weekendprogramma in La Liga:

Zondag 22 augustus

  • Atlético Madrid - Elche vanaf 19.30 uur op Eleven Sports 3
  • Levante - Real Madrid vanaf 22.00 uur op Eleven Sports 3
Maandag 23 augustus
  • Getafe - Sevilla FC vanaf 20.00 uur op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top