Sambi Lokonga wil goede prestatie bevestigen tegen het Chelsea van Romelu Lukaku

Premier League | Op de tweede speeldag van de Premier League staat zondag de topper tussen Arsenal en Chelsea op het programma. Met Romelu Lukaku en Sambi Lokonga staan er twee ex-spelers van Anderlecht tegenover elkaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sambi Lokonga, die deze zomer voor een bedrag van bijna 22 miljoen euro (inclusief bonussen) van Anderlecht naar Arsenal ging, maakte vrijdag zijn Premier League-debuut. Lokonga kwam aan de aftrap omdat Thomas Partey geblesseerd is. Daardoor mocht de Belg starten tegen Brentford.

De middenvelder was tijdens deze wedstrijd een van de weinige lichtpunten bij Arsenal. The Gunners begonnen slecht aan het seizoen en verloren met 2-0 bij Brentford. Een partij om snel te vergeten, maar de 21-jarige Lokonga wist zich wel te tonen in de 90 minuten dat hij speelde.

De pers is onder de indruk

Arsenal startte met vier spelers van 21 jaar of jonger, en Sambi Lokonga wist zich te tonen door zijn goed positiespel en passing. "Hij had was zeer aanwezig, hielp zijn defensie en had een goede passing. Hij was niet onder de indruk van de sfeer en slaagde erin zich vaak onder de hoge pressing van Brentford vrij te spelen", analyseerde The Mirror zijn prestatie.

Met 87% succesvolle passes blijft de Gunner, die naast Granit Xhaka speelde op het middenveld, binnen de normen die hij kende in de Jupiler Pro League. Lokonga overtuigde ook de Arsenal-fans, die op sociale media snel zeiden hoe goed ze dachten dat de Belg was. Het was dus een goede binnenkomer voor Lokonga, die nu vooral moet gaan bevestigen.

De terugkeer van Romelu Lukaku

Arsenal zal zich ongetwijfeld graag willen herpakken na deze eerste nederlaag, maar gemakkelijk zal het niet worden. Voor deze tweede wedstrijd reist Chelsea af naar het Emirates Stadium. Chelsea miste zijn start niet met een 3-0 overwinning op Crystal Palace. The Blues hoopten al op hun nieuwe aanwinst, Romelu Lukaku, maar moesten het nog zonder de Rode Duivel doen.

Lukaku moest nog tot maandag in quarantaine blijven en zal tegen Arsenal kunnen spelen. In het verleden was Lukaku niet echt trefzeker tegen Arsenal, met maar twee doelpunten in vijftien competitiewedstrijden tegen The Gunners. ‘Big Rom’ zal echter gebrand zijn om meteen te scoren voor ‘zijn’ Chelsea.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top