'Battle of the Belgians': Wolfsburg en Hertha BSC zorgen voor 'Belgisch duel'

Sport | In de Bundesliga staat de tweede speeldag op het programma. VfL Wolfsburg trekt naar Hertha BSC en dat is een zeer interessante partij om te volgen voor de Belgische voetbalfan. Bij beide ploegen staan er in totaal maar liefst vijf Belgen onder contract.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wolfsburg heeft met Koen Casteels één van de beste doelmannen in de Bundesliga onder contract staan. De 29-jarige Rode Duivel werd door de nieuwe coach Mark van Bommel aangesteld als aanvoerder. Casteels is aan zijn zevende seizoen toe bij Wolfsburg.

Aanwinsten Bornauw en Vranckx

Hij zag er dit seizoen twee landgenoten bijkomen. Aster Vranckx kwam voor 8 miljoen euro over van KV Mechelen, maar hij viel tijdens de voorbereiding geblesseerd uit met een kuitblessure. Hij is nog even buiten strijd. Sebastiaan Bornauw werd deze zomer dan weer voor 17 miljoen euro (inclusief bonussen) weggehaald bij FC Köln.

Daarmee werd hij de duurste ingaande transfer van deze zomer van Wolfsburg, maar Van Bommel zette hem afgelopen weekend op de bank tegen Bochum (1-0 zege). Komt hij wel aan de bak tegen Hertha BSC? Lukas Nmecha, ex-Anderlecht en voor 8 miljoen euro weggehaald bij Manchester City, speelde ook nog niet wegens een blessure. Wolfsburg eindigde vorig seizoen knap vierde en zag trainer Olivier Glasner naar Eintracht Frankfurt overstappen. Mark van Bommel volgde hem op en krijgt een zware taak om even succesvol te zijn.

Welke toekomst voor Lukebakio?

Bij Hertha BSC lopen met Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio ook twee Belgen rond. Boyata is een sterkhouder bij de club uit Berlijn en zij braken vorige week zijn contract open tot medio 2024. De 30-jarige Rode Duivel begint aan zijn derde seizoen bij de Duitse club. 

Lukebakio staat voor belangrijke weken. De ex-speler van Anderlecht en Charleroi werd de afgelopen weken gelinkt aan een transfer naar Lille OSC, nadat hij vorig jaar niet helemaal wist te overtuigen. De snelle aanvaller was afgelopen seizoen in de Bundesliga goed voor 5 goals en 5 assists in 29 wedstrijden. Van een speler die 20 miljoen euro kostte hadden ze meer verwacht. Lukebakio zal zich moeten bewijzen, anders zou hij wel eens een zeer moeilijk seizoen kunnen kennen.

Hertha BSC begon vorig jaar met veel ambities aan het seizoen, maar het kende een zéér moeilijk jaar. De club, die vaak met ups en downs te maken krijgt, eindigde pas veertiende. Het wist zich maar nipt te verzekeren van het behoud en het hoopt dit jaar een stuk beter te doen.

Volg Hertha BSC - Wolfsburg aanstaande zaterdag om 15u30 en de hele Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Het programma van de tweede speeldag van de Bundesliga:

Vrijdag 20 augustus

  • RB Leipzig - Stuttgart om 20u30 op Eleven Sports 1
Zaterdag 21 augustus
  • Freiburg - Dortmund om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Hertha BSC  - Wolfsburg om 15u30 op Eleven Sports 2
  • Leverkusen - Mönchengladbach om 18u30 op Eleven Sports 1
Zondag 22 augustus
  • Hoffenheim - Union Berlijn om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Bayern München - FC Köln om 17u30 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top