De Decker kiest Prychynenko als aanvoerder van SK Deinze: "Zitten met vier, vijf potentiële kapiteins"

Challenger Pro League | De voorbije weken werd er wel wat gespeculeerd over de aanvoerdersband van SK Deinze. Coach Wim De Decker wisselde in de voorbereiding enkele keren van aanvoerder en zou dan pas tegen de start van het seizoen de knoop definitief doorhakken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Uiteindelijk besliste de Deinse coach om nieuwkomer Denis Prychynenko te belonen met de aanvoerdersband. De verdediger volgt zo Flavien Le Postollec op als kapitein en steekt zo enkele gevestigde waarden (zoals vice-aanvoerder Lennart Mertens) voorbij. Al bekijkt Wim De Decker dat zo niet.

"Met Prychynenko, Mertens, Lecomte en zelfs De Belder hebben we eigenlijk vier of vijf potentiële aanvoerders in onze selectie", vertelde De Decker na de match. "En uiteindelijk is zo'n band om de arm mooi om te zien, maar het is ook niet veel meer dan dat. Na de voorbereiding heb ik met iedereen gesproken over mijn keuze en iedereen had gedeeltelijk dezelfde gedachten als ik. Prychynenko kreeg de band op basis van zijn ervaring en ook mede door zijn plaats op het veld."

(Ex-)Beerschot boven

Ook bij Lierse Kempenzonen droeg er een nieuwkomer de aanvoerdersband. Coach Tom Van Imschoot had tijdens de voorbereiding al beslist om Alexander Maes aan te duiden als captain. Hij mocht bij de eerst toss van het seizoen dus meteen een ex-strijdmakker van bij Beerschot in de ogen kijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top