Juventus zint op wraak na de gemiste titel

Serie A | De Oude Dame wou vorig seizoen de magische kaap van tien opeenvolgende landstitels ronden, maar dat was buiten stoorzender Inter gerekend. De Nerazzurri onttroonden Juventus en riepen daarmee de toorn van die laatste over zich heen. Sindsdien is heel zwart-wit Turijn gebrand op revanche. En daarvoor heeft Juve een ijzer in het vuur: Massimiliano Allegri. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na Maurizio Sarri hoopte Juventus om opnieuw champagnevoetbal en bezieling op de mat te kunnen brengen, onder impuls van T1 Andrea Pirlo. Pirlo had als boegbeeld van het Italiaanse voetbal en de club Juventus een haast sacraal aura om zich en deed bij zijn aankomst een nieuwe wind waaien. Maar die hernieuwde hoop en beloftes werden al snel gefnuikt, toen de landstitel na negen jaar in Turijnse handen overgeheveld werd naar Milaan.
 
Pirlo was het kind van de rekening en zag Juventus op het laagste schavot van het podium stranden. De critici maakten brandhout van de selectie: ongeïnspireerd, klonk het, en te voorspelbaar spel. Ook naar Cristiano Ronaldo werd met een beschuldigende vinger gewezen. En dan eerder zijn inlijving, die de clubfinanciën onder druk zou gezet hebben en zo potentiële versterkingen in de kiem smoorde. Het bestuur besloot om op veilig te spelen en greep terug naar Massimiliano Allegri.
 
Is de hand van Allegri heilzaam?
 
Met vijf titels en twee Champions League-finales kan Allegri heel wat adelbrieven voorleggen bij Juventus, waar hij glorietijden meemaakte. Met zijn pragmatisch voetbal consolideerde hij als oefenmeester van Juventus de elitestatus van zijn club, en loodste hij Juve weer naar de Europese top. Tot hij snakte naar rust en op pensioen ging. Een aderlating voor de club, die nadien wegzakte.
 
Na twee jaar maakt hij dus zijn wederoptreden. De Oude Dame wil Operatie Heropbouw aanvatten met Allegri als architect. Maar het is afwachten of de Italiaan zijn missie tot een goede einde kan brengen door naar zijn oude succesformule terug te grijpen. Op het einde van zijn ambtsperiode klonk het dat zijn kern de buik vol had van zijn methodes en weinig progressie had gemaakt over de lengte van twee jaar. Anderzijds kan Allegri nu bogen op Rabiot, Arthur, McKennie en Ramsey: rastalenten die nog niet bij de club waren op het moment van zijn vertrek.
 
De titel of niets
 
De Oude Dame werd vorig seizoen in zijn eer gekrenkt door Inter. Juve had uitzicht op een tiende opeenvolgende landstitel, maar Andrea Pirlo kon de wensdroom van elk Juventushart niet in vervulling laten gaan. Geen jubileumtitel, de Oude Dame werd onttroond en nu is heel Juve erop gebrand om zijn plaats op de voetbaltroon weer op te eisen.
 
Daarvoor is een kwaliteitsinjectie nodig, in combinatie met jong bloed. Want typerend voor de huidige spelersgroep is de ervarenheid. Sassuolo-speler en EK-revelatie Locatelli staat op het verlanglijstje van Allegri, die hij tot de draaischijf van zijn elftal wil bombarderen. Met hem erbij kan Juve overtuigend op de titel mikken. Het lot van Allegri hangt samen met de afloop van deze titeljacht: alles minder dan de landstitel zou Allegri naar de uitgang kunnen duwen, en een aardverschuiving kunnen veroorzaken in het hart van de club. Maar daar zijn we nog lang niet…

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. 
 
Het programma van de eerste speeldag in de Serie A:
 
Zaterdag 21 augustus
  • Inter – Genoa, 18u30 op Eleven Sports 2
  • Hellas – Sassuolo, 18u30
  • Empoli – Lazio, 20u45
  • Torino - Atalanta, 20u45 op Eleven Sports 2
Zondag 22 augustus
  • Udinese – Juventus, 18u30 op Eleven Sports 1
  • Bologna – Salernitana, 18u30
  • Roma – Fiorentina, 20u45 op Eleven Sports 1
  • Napoli – Venise, 20u45 op Eleven Sports 2
Maandag 23 augustus
  • Cagliari – Spezia, 18u30
  • Sampdoria – Milan, 20u45 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top