Het seizoen van de waarheid voor Zinho Vanheusden

Sport | Zinho Vanheusden moet zich bewijzen in de Serie A, bij Genua. De verdediger, uitgeleend door Inter, moet nu tonen dat hij de Serie A aankan, na drie jaar in België gespeeld te hebben. Het wordt het seizoen van de waarheid voor de Rode Duivel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het stond in de sterren geschreven dat Vanheusden weer zou thuiskomen bij Inter na zijn passage bij Standard. Hij werd gekocht door Standard in 2019 na een uitleenbeurt van anderhalf jaar aan de boorden van de Maas, ware het niet dat de deal een afkoopclausule bevatte voor Inter. Zoals verwacht werd die deze zomer gelicht, waardoor de Belg weer naar Italië verkaste. Maar Inter verkoos om zijn groeibriljant meteen weer uit te lenen, kwestie van hem verder te laten rijpen. Je zou het bijna vergeten, maar Vanheusden is nog steeds maar 22 lentes jong. De meerdere blessures die hij opliep aan de ligamenten noopten Inter om hem een seizoen bij Genua te stallen.
 
De uitleenbeurt is bevorderlijk voor de speler. Hij is duidelijk nog niet klaar om een titularisrol te vervullen in de Inter-defensie en zal zich in de luwte verder ontwikkelen, al is dat dit keer in de Serie A. Hij zal voor nieuwe uitdagingen komen te staan in deze competitie – waardoor hij in sneltempo aan maturiteit zal winnen. Om maar te zeggen dat dit seizoen cruciaal zal zijn voor het verderre verloop van zijn carrière.
 
Graadmeter
 
Zonder de Belgische competitie oneer aan te doen, mogen we stellen dat de Serie A een niveau hoger is. Uitblinken bij Standard is geen garantie voor welslagen in Italië – zeker op die prille leeftijd. Door zijn terugkeer naar Inter en zijn uitleenbeurt zonder aankoopoptie aan Genua, beseft Vanheusden dat er op hem gerekend wordt voor de toekomst. Maar hij moet eerst bewijzen dat hij het competitieniveau aankan.
 
Vorig seizoen eindigde Genua in de buik van het klassement, op een anoniem elfde plaats. De club koestert geen uitgesproken ambities, maar hoeft ook niet te vrezen voor het degradatiespook. De gedroomde plek dus voor Vanheusden om zonder druk te acclimatiseren aan het spelniveau en speelminuten op te doen. Overigens is het heerlijk toeven in de stad.
 
Een bewuste keuze
 
Toen Inter aankondigde dat het Vanheusden wou uitlenen, stroomden de aanvragen binnen. Naast Genua solliciteerden ook Sassuolo, Bologna of Cagliari naar de diensten van de Belgische verdediger. Vanheusden bestudeerde de kandidaten, want Inter liet hem de vrije keuze. Hij was gecharmeerd door de sfeer die heerst in het stadion Luigi-Ferraris, en koos dus zelf voor de Rossoblù.
 
De coach van Genua kijkt dit weekend uitgerekend Inter in de ogen, en is alvast opgetogen over hetgeen Vanheusden tot nu toe al getoond heeft. Onlangs verklaarde David Ballardini nog dat de Belg al mooie dingen heeft laten zien. Het is ondenkbaar dat de speler niet in de basis zou staan bij Genua, vermits de club er een prioriteit van gemaakt had om zijn selectie te verjongen.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

Het programma van de eerste speeldag in de Serie A:
 
Zaterdag 21 augustus
  • Inter – Genoa, 18u30 op Eleven Sports 2
  • Hellas – Sassuolo, 18u30
  • Empoli – Lazio, 20u45
  • Torino - Atalanta, 20u45 op Eleven Sports 2
Zondag 22 augustus
  • Udinese – Juventus, 18u30 op Eleven Sports 1
  • Bologna – Salernitana, 18u30
  • Roma – Fiorentina, 20u45 op Eleven Sports 1
  • Napoli – Venise, 20u45 op Eleven Sports 2
Maandag 23 augustus
  • Cagliari – Spezia, 18u30
  • Sampdoria – Milan, 20u45 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top