Is Paris Saint-Germain, met Lionel Messi nu in de rangen, het beste team ter wereld?

Ligue 1 | Nu de deal rond is tussen Lionel Messi en Paris Saint-Germain, heeft de Parijse topclub een nieuwe superster toegevoegd aan zijn eigen firmament. Velen beschouwen nu PSG als de ploeg met de beste line-up aller tijden. Dat moeten we bij Proximus Pickx eens van dichterbij bekijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé in één team samen. PSG is er op een jaar tijd in geslaagd om misschien wel het meest gevreesde aanvalstrio in elkaar te knutselen. Het drietal zal niet alleen in de eigen competitie, maar ook Europees en zelfs wereldwijd tal van clubs en defensies doen huiveren. In het verleden kenden we reeds BBC (Benzema – Bale – Ronaldo) en MSN (Messi – Suarez – Neymar), maar met MNM lijkt PSG nu al de hoofdvogel te hebben afgeschoten. Maar hiermee is de kous nog niet af. Met Mauricio Pocchetino achter de coachknoppen zal de Argentijn niet alleen vooraan op veel weelde kunnen rekenen. In alle linies bezit PSG ware toppers.

Gecombineerd jaarsalaris van 280 miljoen

Heeft PSG zonet de sterkste ploeg in de geschiedenis van het voetbal samengesteld? Die vraag laten we nog open, vermits er in het voetbal altijd nog moet gespeeld worden. De rijkste ploeg is PSG in alle geval. Door Messi toe te voegen aan de loonboeken met een salaris van 40 miljoen euro, betaalt de club van voorzitter Nasser al-Khelaïfi nu een gezamenlijk jaarsalaris van maar liefst 280 miljoen euro. Dat komt mede door extra toppers die nu ook in de Franse hoofdstad vertoeven. Naast Messi werden ook Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum en Achraf Hakimi aangetrokken. Danilo Pereira werd na een uitleenbeurt definitief overgenomen.

Koppel dit aan het feit dat er reeds in elke lijn supersterren rondlopen in Parijs, en je krijgt werkelijk een monsterploeg. Naast Ramos beschikt PSG bijvoorbeeld ook over Marquinhos en Presnel Kimpembe voor de posities centraal achterin. In het middenveld zal er naast Wijnaldum ook een plekje moeten gezocht worden voor kleppers als Marco Verratti en Angel Di Maria. En voorin lijkt het er nu al op dat een topper als Mauro Icardi maar een bijrol zal spelen in een voorhoede met Mbappé, Neymar en Messi.

In het verleden wisten enkele ploegen hun stempel te drukken op de voetbalgeschiedenis. Denken we maar aan het FC Barcelona van Xavi en Andres Iniesta (en Messi) en het Ajax van Johan Cruijff. Alleen PSG zelf zal bepalen of het net als de bovengenoemde clubs een grote rol zal spelen in de historiek van het mondiale voetbal. Het verleden toonde namelijk evenzeer aan dat grote namen niet altijd een garantie bieden op veel titels. Het is nu aan PSG om dit tegen te spreken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top