Slaat de Antwerpse tandem Fischer - Frey definitief aan tegen Charleroi?

Sport |

Antwerpen heeft zich dit seizoen enorm versterkt, en dat op meerdere fronten. Het moest ook want The Great Old zag vorig seizoen Dieumerci Mbokani, Lior Refaelov en coach Frank Vercauteren vertrekken. Dit seizoen rekent nieuwbakken trainer Brian Priske op Viktor Fischer om het verschil te maken. De eerste wedstrijd tegen Standard was al goed, tegen Charleroi kan het nog beter.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Of de scouts van The Great Old goed werk hebben geleverd met hun transfers, zal nog moeten blijken. De eerste resultaten spreken echter niet in hun voordeel: Antwerp verloor van Mechelen (3-2), ging kopje onder tegen Kortrijk (0-1) maar won wel overtuigend tegen Standard (2-5) dankzij vijf goals van nieuweling Michael Frey. Frey kreeg de nodige lofbetuigingen maar laten we niet vergeten dat zijn teammakkers, waaronder ene Viktor Fischer, een belangrijk aandeel hadden in de overwinning.

Viktor Fischer is een 27-jarige Deense voetballer die enkele jaren geleden nog voor Ajax Amsterdam speelde. Daar werd hij opgeleid tot linksbuiten en maakte hij aan de zijde van Lasse Schöne het mooie weer. Na enkele omzwervingen bij Middlesbrough, Mainz en Kopenhagen belandde Fischer deze zomer in Antwerp waar hij landgenoot Priske als trainer krijgt. 

Tandem Fischer - Frey

De inkt onder Fischers contract was nog niet droog en daar stond Priske al om zijn landgenoot op te nemen in de wedstrijdkern tegen Standard. De kwaliteitsinjectie was broodnodig, want Antwerp was dringend op zoek naar zijn driepunter in de Jupiler Pro League en wie anders dan een ex-Ajacied kon daarbij helpen. 

En het moet gezegd: Fischer speelde in een aardige tandem met spits Michael Frey. Vanop de linkerkant toonde de Deen hoe makkelijk hij zijn teammakkers aanspeelt en hoe snel hij de weg naar het doel wel niet vindt. Frey, de man die vijf keer scoorde, sprak na de wedstrijd lovende woorden over Fischer en over de goede connectie tussen hen beide.

Nieuwe coach, nieuwe aanpak

Hopelijk zien we dat de verstandhouding overeind blijft want Charleroi, de volgende tegenstander van Antwerp, kon het blok van KV Oostende al ontwrichten en zelfs gelijkspelen tegen Sint-Truiden en OH Leuven. Bij de Zebra’s heerst momenteel een opperbeste sfeer. De nieuwe trainer, Edward Still, doet een frisse wind waaien doorheen het Stade du Pays de Charleroi en lijkt met zijn aanpak alle spelers achter zich te krijgen. 

Edward Still werd eind vorig seizoen aangesteld als de nieuwe T1 van de Carolo’s, ondanks het feit dat hij nog nooit een topclub heeft geleid. Hij leerde de stiel onder de vleugels van Ivan Leko en bedacht zijn eigen voetbalfilosofie en -aanpak. Die aanpak is volgens Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra gestoeld op eenvoud en logica. Volgens voorzitter Mehdi Bayat lijkt de filosofie van Edward Still dan weer op die van Roberto Martinez en gaat de man een grote carrière tegemoet. Wat er ook van zij. De kersverse coach van Charleroi bedenkt maar best een plannetje om Fischer en Frey af te stoppen of Charleroi komt in de problemen te zitten. En dat wil je als jonge trainer niet op je geweten hebben...

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top