Barça moet het zonder Messi redden tegen Real Sociedad

Sport |
Voor FC Barcelona breekt deze zondag een nieuw tijdperk aan: het post-Messi-tijdperk. Nu de Argentijnse ster noodgedwongen andere oorden moet opzoeken, rekent de Catalaanse club meer dan ooit op de kracht van de ploeg maar evengoed op enkele getalenteerde spelers in de kern.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor het eerst sinds het seizoen 2004/2005 zal de naam van Lionel Messi niet meer op de selectielijst van Barcelona prijken voor het nieuwe seizoen van de Spaanse competitie. Barça, dat geplaagd wordt door financiële problemen, heeft geen toestemming gekregen van de Spaanse voetballiga om hun sterspeler een nieuw contract aan te bieden.
 
Helaas pindakaas dus voor Ronald Koeman, die er ongetwijfeld had op gerekend om Messi te laten schitteren naast Agüero, Depay, Griezmann of zelfs Dembélé. De Nederlandse coach zal nu zijn team het vuur aan de schenen moeten leggen, maar deze keer zonder zijn sterspeler. Hij heeft in ieder geval genoeg kansen om toch nog succes te boeken met Barça.
 
Griezmann vrij?
 
Het moet gezegd worden: er is geen gebrek aan talent bij de aanvallers van de Catalaanse club. De sleutel tot succes is om de aanvallende talenten tegelijk te ontwikkelen, zodat er genoeg reserves zijn als er een speler wegvalt. Hoewel hij vaak bekritiseerd werd sinds zijn komst bij de club, zou Antoine Griezmann heel goed kunnen ontpoppen van schaduwspits tot centrumspits. De Fransman zal ongetwijfeld meer actie zien en kan de 'leading man' worden van Barça.
 
De club zal wellicht ook kunnen rekenen op Memphis Depay die tijdens de voorbereiding heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft. Philippe Coutinho, die het grootste deel van het seizoen geblesseerd is geweest, is bezig aan zijn comeback en hij zal ongetwijfeld gebrand zijn om zijn team een overwinning te bezorgen. Sergio Agüero staat momenteel aan de kant geparkeerd vanwege een probleem met zijn rechterkuit, dus van hem zal de verlossing niet meteen komen. Misschien is dat wel het geval met Yusuf Demir? De jonge Oostenrijker arriveerde in de vorm van een lening met koopoptie van Rapid Vienna. Bookmakers vergelijken hem nu al met Lionel Messi.
 
Vertrekt of verlengt Janujaz?
 
Tegenover het (volgens sommige Spaanse commentatoren) gedecimeerde FC Barcelona staat zondag Real Sociedad op de eerste speeldag van de Liga. In de selectie van de ploeg uit San Sebastian is vooral Adnan Januzaj een factor om rekening mee te houden. Het contract van de Rode Duivel met de Baskische ploeg loopt over iets minder dan een jaar af, dus werkt de directie met man en macht aan een verlenging van het contract van de 26-jarige sterspeler.
 
De club wil op lange termijn blijven samenwerken met Januzaj en de onderhandelingen lijken de goede kant op te gaan. In de afgelopen vier seizoenen scoorde Januzaj 18 goals en gaf hij 18 assists, waardoor zijn ploeg de Copa del Rey, de Spaanse beker voor voetbalteams, in de wacht kon slepen.
 
Zal FC Barcelona in het zand bijten tegen Real Sociedad en Adnan Januzaj of kunnen de Barcelonezen zonder Messi opnieuw zegevieren? Het antwoord kan je nu zondag 15 augustus vanaf 20u bekijken op Eleven Sports 1, verkrijgbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top