Charleroi ontvangt Antwerp, Union en Kortrijk strijden om koppositie in JPL

Jupiler Pro League |

In de Jupiler Pro League verliezen de topploegen punten aan de 'kleinere' ploegen. Union Sint-Gillis en KV Kortrijk zullen zaterdag strijden om de eerste plaats. De clash van deze vierde dag is die tussen Charleroi en Antwerpen op vrijdag.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verrassing van de derde speeldag was ongetwijfeld FC Antwerp. Stamnummer 1 kon dankzij vijf doelpunten van Michael Frey winnen op Standard en enkele plaatsjes opschuiven in de JPL. De Antwerpenaren zoeken dit weekend opnieuw Waalse oorden op en zullen tegen Charleroi proberen de resultaten van hun eerste twee onfortuinlijke speeldagen uit te wissen. Of ze daarin slagen, blijft nog maar de vraag want Charleroi heeft dit seizoen nog niet verloren en coach Karim Belhocine wil dat zo houden. Afspraak vrijdag om 20u45 in het Stade du Pays de Charleroi.

Op een zakdoek

Zaterdagavond zakt KV Kortrijk af naar Vorst. In het Dudenpark zullen de manschappen van trainer Luka Elsner hun koppositie in de Jupiler Pro League proberen veilig te stellen. Hiervoor moeten ze wel eerst Union Saint-Gilloise over de knie leggen. Deze ploeg speelde vorig seizoen nog in 1B en prijkt nu op de eerste plaats van de Jupiler Pro League. Union speelt goed voetbal, dus het wordt geen gemakkelijke klus.

Niet veel later, om 18u30, wordt de wedstrijd tussen AS Eupen en Sint-Truiden op gang getrapt. Eupen is al drie wedstrijden op rij ongeslagen en voelt aansluiting aan de top. Als ze ook winnen tegen Sint-Truiden, nestelen ze zich steviger bovenaan de tabel van de Jupiler Pro League. Ook Racing Genk wil aansluiting vinden bij de top. Om dit te bewerkstelligen, moet de ploeg van trainer John van den Brom OH Leuven verslaan en hun eerste overwinning van het seizoen claimen.

Resultaten boeken

Zondag treden enkele staartploegen in actie. Beerschot zal vanaf 13u30 punten proberen rapen tegen Standard, terwijl AA Gent om 16u00 KV Mechelen ontvangt in de Ghelamco Arena. Voor beide teams is het van cruciaal belang dat er eindelijk resultaten worden geboekt, anders gaan de fans aan het morren slaan of zullen er koppen rollen.


Om 18u30 zal trainer Vincent Kompany proberen om een nieuwe crisis af te wenden. Anderlecht won dan wel van Seraing, toch is de huidige negende plaats niet voldoende voor de Brusselse fans. Zij willen dat Anderlecht korte metten maakt met Cercle Brugge en over Club Brugge in het klassement springt. Club, daarentegen, probeert de motor eveneens aan de praat te krijgen. Na een gelijkspel en een nederlaag, stopt de bus van Philippe Clement zondagavond aan de Gaverbeek om Zulte-Waregem voetballes te geven.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top