Michael Frey scoort vijf goals voor Antwerp in doelpuntrijk weekend

Jupiler Pro League |

De Belgische voetbalcompetitie is alweer drie speeldagen verder. Wie nu pas inschakelt, heeft misschien wel het meest doelpuntrijke weekend van het seizoen gemist. Maar geen nood, Proximus Pickx vertelt je er alles over!

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Michael Frey

Het duurde drie speeldagen voordat dat de spelers van Antwerp FC doorhadden dat de Jupiler Pro League op gang was gefloten. Na twee teleurstellende wedstrijden waarin nul punten werden gesprokkeld, had nieuwbakken trainer Brian Priske wellicht de ice bucket challenge van stal gehaald om zijn spelers wakker te schudden. Tegen Standard moest er immers gewonnen worden. Wat er ook gedaan, gezegd of gebeurd is in de kleedkamer van Antwerp, het heeft zijn effect niet gemist op de nieuwe Zwitserse spits Michael Frey. Die gaf een onemanshow op het veld van Standard en scoorde maar liefst vijf goals.

De openingsact van Frey vond plaats na zes minuten. Toen knikkerde hij een bal van Bataille simpel binnen. Daarna duurde het nog een halfuurtje voordat hij zijn tweede van de avond maakte en op het uur had de 27-jarige Zwitser een hattrick op zak. Het publiek kirde van plezier en coach Priske kon rustig achterover leunen op zijn bank. Hij wist maar al te goed dat je deze artiest gewoon zijn ding moet laten doen. Dat deed Frey ook, want nog geen twee minuten na de 3-1, legde hij zijn vierde van de avond in het mandje (4-1, 61’). In minuut 68’ greep Frey zich plots naar het hoofd. Het begon te dagen dat elke bal die hij die avond in de voeten kreeg gestampt, zomaar in een doelpunt eindigde. Is dat waar zijn waarzegster op zinspeelde? Niet veel later schoot Frey wakker uit zijn dagdroom, kreeg hij een lekkere bal toegespeeld, en mikte het leer blindelings in het doel van Standard-goalie Bodard. En jawel hoor, het stond 5-1 na 68 minuten spelen.

Vol ongeloof viel Frey in de armen van zijn ploegmakkers. Ze legden de handen samen en telde hoeveel jaar het geleden was dat deze prestatie werd geëvenaard. Het juiste antwoord is negentien, want in 2002 legde Wesley Sonck, de grootste Ninovenaar aller tijden, er zes in het mandje tegen KV Mechelen. Die rekensom had coach Priske met zijn voltallige staf ook gemaakt. Met het oog op de volgende (uit)wedstrijd tegen Charleroi besloot hij om Frey toch iets vroeger naar de kant te halen en te trakteren op een applausvervanging. Dat moest de ijskoude douche van enkele speeldagen geleden doen vergeten.

Zorgane helpt Zebra's aan een punt

Datzelfde Charleroi nam gisteren de bus naar den Dreef. In Leuven moest de ploeg van coach Karim Belhocine punten pakken tegen OHL nadat ze op speeldag één tegen Oostende van het kastje naar de muur werden gespeeld en op speeldag twee, tegen Sint-Truiden, tegen een gelijkspel aanliepen. De Zebras renden, zoals hun naam doet vermoeden, het veld gedwee op en neer. Na amper negen minuten kon het jonge veulen Adem Zorgane scoren en leek Charleroi op weg naar een walkover. Die kwam er echter niet. OH Leuven beschikt over een ijzersterke doelman die zowat alle ballen uit zijn doel zweefde en dat gaf de Leuvenaar moed. Zoveel zelfs dat OHL in minuut 61’ kon gelijkmaken (1-1). Daarna werd het bibberen en beven, maar gaven de Zebra’s blijk dat ze niet overlopen van roofdierinstinct.

Thuisvoordeel, welk thuisvoordeel?

Na een jaar lang te hebben gesjot voor twee man en een paardenkop, zou je denken dat een propvol stadion met een uitzinnig thuispubliek elke ploeg vleugels geeft. Dat is echter niet het geval: slechts twee ploegen die thuisvoordeel hadden, konden afgelopen weekend effectief winnen. Anderlecht legde Seraing over de knie (3-0) en Oostende wurmde zich voorbij AA Gent (1-0), al kostte het de Kustboys wel heel veel moeite. Of de voetballers slapper op hun benen staan door het vele gejoel en het uitzinnige gebral, weten we niet. Feit is dat door deze evolutie de competitie op deze manier spannender wordt, en daar kunnen we enkel zeer blij om zijn.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top