Paars-wit zal slordigheden uit spel moeten halen tegen promovendus Seraing

Jupiler Pro League | Met slechts 1 op 6 kunnen we nu al stellen dat RSC Anderlecht zijn start van de competitie helemaal gemist heeft. Na het verlies op de openingsspeeldag tegen buur Union kon ditmaal Eupen paars-wit in bedwang houden met een 1-1-gelijkspel. Vooral in het aanvallend compartiment lijkt Vincent Kompany met kopzorgen te zitten richting het thuisduel op speeldag drie tegen RFC Seraing.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wanneer je op papier een duel tussen Anderlecht en Seraing ziet staan, zou je normaliter verwachten dat deze partij een formaliteit zou moeten zijn voor Anderlecht. Maar van optimisme is er momenteel geen sprake in het Lotto Park. Na twee speeldagen werd er slechts één puntje gesprokkeld, na het 1-1-gelijkspel aan de Eupense Kehrweg. Paars-wit klom wel op voorsprong, maar slikte de gelijkmaker net voor de rust en mocht na de pauze het doelkader meermaals bedanken om niet op achterstand te komen.

Na twee duels heeft Anderlecht nu evenveel keer gescoord: eentje versus Union, eentje tegen Eupen. Nieuwkomer Benito Raman opende dan wel de score tegen Union, op aanvallend vlak lieten de Brusselaars opnieuw veel te weinig zien. Het ontbreken van een echte nummer negen lijkt, naast de zoektocht naar de juiste automatismen, het grootste pijnpunt te zijn.

Raman als valse negen

Tegen Eupen opteerde RSCA-coach Vincent Kompany voor het aanvallende trio Francis Amuzu – Yari Verschaeren – Benito Raman. Hierdoor moest Isaac Kiese Thelin vrede nemen met een plek op de bank. Enkele minuten voor het einde van de eerste helft zouden Amuzu en Raman de hoofdrollen opeisen. Eupen-doelman Abdul Nurudeen liet een flauw schot van Amuzu onder zijn hand glippen, Raman tikte de bal voor de zekerheid over de lijn.

Raman kreeg in het systeem van Kompany een centrale rol, als soort van valse negen. Het werd echter snel duidelijk in de partij tegen Eupen dat Raman meer in zijn sas is op de flank. Raman kon zich niet te vaak aanbieden als aanspeelpunt, met de geringe paars-witte kansen tot gevolg.

Zirkzee to the rescue?

Het blijft dus zoeken voor Kompany wie de vervanger moet worden van de vertrokken Lukas Nmecha. Dat er iemand nieuw de gelederen moet komen versterken, werd deze week duidelijk. Anderlecht informeerde namelijk naar Joshua Zirkzee, een 20-jarige Nederlander die paars-wit zou huren van Bayern München. Er zou sprake zijn van “vergevorderde onderhanddelingen” tussen beide clubs. Zirkzee kende vorig jaar een pechseizoen vanwege een vervelende blessure. Voor Bayern scoorde hij reeds 4 goals in 12 officiële wedstrijden. Ook in de Nederlandse jeugdelftallen stond hij reeds garant voor goals.

Is Zirkzee de man die Anderlecht zoekt? Of is het gevaarlijk van de Brusselaars om hun aanvallend lot in handen te leggen van een jonge, onervaren spits? Gezien zijn blessureleed vorig seizoen lijkt Anderlecht hier een misschien wel riskante gok te wagen.

Kijk op zondag 8 augustus live vanaf 18u30 naar Anderlecht tegen Seraing via kanaal 1 van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top