Anderlecht in volle opbouw naar Eupen

Sport | Anderlecht verloor op de eerste speeldag van Union SG. Het team is duidelijk nog in opbouw. Er is nog een hoop werk om de defensie en de aanval op punt te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In het Lotto Park hadden we zeker iets anders verwacht van deze eerste wedstrijd tegen Union Sint-Gillis. In eigen huis moest de recordkampioen immers zijn meerdere erkennen tegen de stadsgenoot (1-3). Een stevige klap voor de fiere Brusselaars.

Anderlecht hielp Union, dat zelf een zeer degelijke wedstrijd speelde, een handje. Er werden twee doelpunten op een presenteerblaadje aangeboden door paars-wit. Daarnaast bakte de aanval er niets van. Vincent Kompany heeft zo nog heel wat werk.

Verdedigend pover

Hendrik Van Crombrugge, die aanvoerder was, keerde na maanden blessureleed weer terug in het doel van Anderlecht. Hij zag dat er voor hem het nodige was veranderd. Zo stonden bij de aftrap voor hem van rechts naar links Killian Sardella, Taylor Harwood-Bellis, Wesley Hoedt en Sergio Gomez.

Deze vier verdedigers hadden het niet makkelijk. Bij het eerste doelpunt beoordeelde Sardella de baan van de bal verkeerd, waardoor Lapoussin alle ruimte kreeg op de flank. Harwood-Bellis en Hoedt waren ook niet bij machte om Undav het scoren te beletten. Bij het tweede doelpunt was het Murillo - die tijdens de rust in de plaats van Sardella in het team was gekomen – die met een verkeerde pass grondig in de fout ging. Union profiteerde en Undav scoorde zijn tweede goal van de avond.

Naast deze blunders en het gebrek aan concentratie was het tekort aan snelheid ook opmerkelijk. Hoedt en Harwood-Bellis hadden het regelmatig moeilijk met de snelle aanvallers van Union. Dit was één van de redenen waarom Club Brugge niet in zee ging met Hoedt. Vincent Kompany vond het geen probleem. Hoedt maakte eerder indruk bij Antwerp.

De aanval toonde niets

Anderlecht kon vorig jaar nog rekenen op een beresterke Lukas Nmecha, die de ploeg vaak bij de hand nam en beslissend was. De ploeg heeft momenteel geen topspits. Tegen Union zette Kompany Isaac Kiese Thelin en Benito Raman in de aanval. Vorig jaar maakte de Zweed 9 goals in 21 wedstrijden in Turkije, terwijl Raman slechts 2 keer scoorde in 25 wedstrijden bij Schalke 04.

Tegen Union was het Verschaeren die het enige doelpunt van Anderlecht maakte. Amuzu trof de paal. Maar met 7 doelpunten in 107 wedstrijden voor RSCA is Amuzu geen speler die de netten vaak zal laten gaan trillen. Anderlecht zal dus nog een echte doelpuntenmaker moeten halen om te hopen op een goed seizoen. Vincent Kompany kan mogelijk zijn connecties bij Manchester City aanspreken om een jonge aanvaller naar Brussel te halen. Een oplossing die een pleister op een houten been blijft aangezien het risico bestaat dat de club er op langere termijn geen voordeel uit kan halen.

Sommige geruchten suggereren een mogelijke komst van Kevin Mirallas, een speler die de afgelopen jaren niet bepaald schitterde, al zou de club momenteel niet aan de ex-Rode Duivel denken. 

Eupen tegen Anderlecht is zaterdag 31/07 om 20u45 te volgen via Eleven Pro League.Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top