Wordt dit eindelijk het seizoen van Denis Dragus bij Standard?

Sport | Na een invalbeurt van 20 minuten tegen Racing Genk wil de Roemeense aanvaller Denis Dragus een vaste plaats veroveren in de Luikse ploeg. Zal hem dat na twee jaar bij de Rouches eindelijk lukken? Het wordt tijd als hij zijn carrière niet on hold wil zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met het vertrek van Avenatti (uitgeleend aan Union Saint-Gilloise), Cop (vrije transfer naar Dinamo Zagreb) en Oulare (transfer naar Barnsley), bleef Standard enkel over met Muleka en Klauss als topspitsen. Het was daarom nodig om de ploeg aan te vullen met een extra aanvaller. Voorlopig koos de club voor een interne oplossing door te mikken op de vorige jaar uitgeleende Denis Dragus.
 
De 22-jarige Roemeen is bezig aan zijn derde seizoen bij Standard, maar hij heeft tot nu toe nog geen indruk kunnen maken op Michel Preud'homme of Philippe Montanier. Mbaye Leye lijkt meer geneigd om hem een kans te geven. Tegen Genk liet hij hem 20 minuten spelen, wat Dragus nog nooit was overkomen. Is dit het begin van een tweede wind in zijn carrière bij Luik?
 
5 minuten in twee wedstrijden
 
In 2019 kwam de toen 20-jarige Dragus over van Viitorul. Er werden toen veel goede dingen gezegd over deze spits, opgeleid bij Hagi. Dit vertaalde zich echter niet in speeltijd op Sclessin. Tijdens zijn eerste seizoen bij de Rouches speelde de Roemeen slechts 5 minuten in de competitie: 4 tegen Anderlecht begin september, en 1 tegen Waasland-Beveren eind december. In de bekerwedstrijden is het niet veel beter: hij speelde slechts 8 minuten tegen Antwerp, want Standards wist zich niet te kwalificeren voor de volgende ronde. In een seizoen waarin Standard het moeilijk had om te scoren, plaatsten velen vraagtekens bij het gebrek aan speeltijd voor Dragus, die het volgens hen niet slechter zou hebben gedaan dan de spitsen van de A-kern. Maar zelfs bij de reserves kwam de aanvaller weinig aan spelen toe.
 
Het seizoen daarop leende Standard zijn speler uit aan Crotone in Italië, omdat ze hem graag wat speeltijd wilde geven. Maar in een team dat moeite had om te overleven in de Serie A (een mislukt objectief), gekoppeld aan een COVID-19-infectie, kreeg Dragus geen kans. In het hele seizoen speelde hij slechts 9 wedstrijden voor amper 171 minuten en wist hij geen doelpunt te scoren.
 
Mbaye Leye gelooft in hem
 
Twee ingewikkelde seizoenen, maar dat kan dit jaar vergeten worden. Mbaye Leye merkte de speler snel op toen hij assistent-coach was en zijn standpunt veranderde niet toen de trainingen voor het nieuwe seizoen werden hervat. De coach van de Rouches rekent op de Roemeen. "Hij kan ons iets bijbrengen," zei hij toen.
 
Voor Leye heeft Dragus het profiel waar hij naar op zoek was, met explosiviteit, snelheid en een goede techniek. De Senegalees merkt echter wel op dat zijn spits duidelijk nog moet verbeteren, vooral op collectief niveau. Leye laat zien dat hij vertrouwen heeft in Dragus, en wil dat hij groeit in zijn ploeg. Een eerste klik vond plaats tijdens de voorbereiding, de coach wacht nu op een tweede in een officiële wedstrijd. En waarom niet aanstaande zondag om 16 uur in Zulte-Waregem?
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top