Meteen drie spelers die vorig seizoen nog in 1B startten verkozen tot 'Man of the Match' in 1A

Sport | Terwijl de fans van 1B nog een kleine drie weken geduld moeten hebben vooraleer ze hun favoriete team weer aan het werk kunnen zien in competitieverband, is in 1A de competitie alweer gestart. Op speeldag 1 was op verschillende velden de hoofdrol weggelegd voor een speler die een jaar geleden nog in 1B voetbalde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deniz Undav opende zijn rekening in 1A met twee goals tegen RSC Anderlecht. De aanvaller van Union Sint-Gillis werd dan ook met sprekend gemak verkozen tot 'Jupiler Man of the Match' bij de Pro League. De Duitser kreeg 37,6% van de stemmen achter zijn naam en bleef zo spitsbroeder Dante Vanzeir (25,4%) voor.

Ook in KV Oostende - Sporting Charleroi was de hoofdrol weggelegd voor een ex-1B'er. Anass Zaroury (vorig seizoen nog bij Lommel SK) scoorde en liet scoren (1 goal en 1 assist) en ontpopte zich zo tot de beste speler van de wedstrijd. Zaroury kreeg maar liefst 59,3% van de stemmen achter zijn naam.

En dan was er natuurlijk ook nog Christian Brüls die met een fantastische goal het lot van AA Gent bezegelde. De middenvelder van STVV scoorde de beslissende 2-1 en haalde na de match 67,6% van de stemmen in de verkiezing van de 'Jupiler Man of the Match'. Brüls begon het vorige seizoen bij KVC Westerlo en verhuisde dan in de winter naar STVV.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top