Haalt PSG met Paul Pogba een nieuwe vedette binnen?

Ligue 1 | De voorbije dagen kreeg een gerucht steeds meer aandacht: Paris Saint-Germain wil deze zomer Paul Pogba losweken bij Manchester United. De interesse van de club is alvast concreet en stilaan wordt ook duidelijk dat de Franse voetbalvedette zelf uitkijkt naar die overgang. Vraag is wel: heeft PSG Pogba nodig?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de inkomende transfers van Georgino Wijnaldum, Achraf Hakimi, Gianluigi Donnarumma en Sergio Ramos toonde PSG zich al een van de grote slokoppen tijdens deze nochtans rustige zomermercato. Maar de Qatarese eigenaars hebben hun honger nog niet gestild en speuren lustig verder naar versterkingen. Zo willen ze hun alles verslindende ambitie om eindelijk eens die Champions League te winnen, inlossen. Hun recentste toptarget luistert daarbij naar de naam Paul Pogba, middenvelder van Man United en Frans international.

De timing lijkt alvast ideaal om zo’n monstertransfer te realiseren. Het contract van Pogba bij Man U loopt af in juni 2022 en de voorbije periode liet hij ook uitschijnen niet echt meer gelukkig te zijn in Engeland. “Paul is niet meer tevreden bij Man United omdat hij zich niet kan uitdrukken zoals hij dat wil en zou moeten doen”, liet Mino Raiola, de makelaar van de speler zich al ontvallen. “Hij heeft nood aan een nieuwe club, een verandering van lucht.”

Een transfer naar Parijs zou een gedroomde bestemming zijn, naar zijn vaderland, maar ook naar de ploeg van zijn vrienden Presnel Kimpembe en Kylian Mbappé.

Een ontbrekend profiel

Het zijn parameters die meespelen in de onderhandelingen en die vooral de transferprijs moeten drukken -er wordt gewag gemaakt van een bedrag rond de 50 miljoen euro. Al zal PSG toch eerst enkele spelers, en zeker een aantal middenvelders, moeten lozen om te kunnen voldoen aan de regels van de Financial Fair Play.

Voor PSG-coach Mauricio Pochettino zou de komst van Pogba betekenen dat hij een ontbrekend profiel kan invullen. Een speler die fysieke présence koppelt aan techniek én scorend vermogen. Een driehoek op het middenveld bestaande uit Marco Verratti, Wijnaldum en Pogba doet al veel supporters en analisten watertanden.

Sportief gezien zou de Franse international dus zeker een versterking betekenen voor de Parijzenaars, maar er dient ook rekening gehouden te worden met de impact naast het veld. En dat is een ander paar mouwen. Met Pogba zou er immers nog een groot ego toegevoegd worden aan een kleedkamer die al rijkelijk bediend is van vedettecultus. Zeker met de al gerealiseerde transfers deze zomer (Donnarumma, Ramos…) wordt het sowieso een hele uitdaging voor coach Pochettino om iedereen tevreden te stellen.

Valkuilen ontwijken

Ook voor Pogba hangt er toch een klein risico vast aan die stunttransfer. Een terugkeer naar zijn heimat, naar zijn comfortzone, zou eventueel kunnen leiden tot berusting en een gebrek aan ambitie. Of een teveel aan afleiding, zeker buiten de clubmuren. Als absolute ster van het Franse voetbal zou hij ook met argusogen gevolgd worden en geen seconde rust kennen. In Engeland kon hij nog enigszins ontsnappen aan het scherpe oog van de Franse media, zelfs wanneer hij wat minder presteerde, zoals vorig seizoen het geval was bij Manchester United. Zijn nogal arrogante speelstijl kan zich op die manier snel tegen hem keren.

Indien de transfer er komt, valt het voor dat sterrenensemble van PSG te hopen dat het vooruitzicht een Champions League-trofee te kunnen winnen, iedereen in het gareel houdt. Dat al die paradepaardjes zich willen tonen, ook als ploegspelers. En wie weet helpt het Pogba om, na eerder ook een sterk EK, eindelijk die stempel van wispelturig toptalent af te schudden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top