KV Mechelen wil status als ‘best of the rest’ bevestigd zien

Sport | Wouter Vrancken begint aan zijn vierde seizoen als coach van KV Mechelen; met evenveel succes als de drie vorige campagnes? De ingrediënten voor een smakelijke cocktail zijn alvast aanwezig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2019 kampioen in 1B, in 2020 zesde als promovendus in de JPL, vorig seizoen achtste na een bewogen coronajaar. Om maar te zeggen: sinds Wouter Vrancken in augustus 2018 coach werd van KV Mechelen kende de club alleen nog maar successen en manifesteerde het zich meteen als subtopper in onze eerste klasse.

Vorig seizoen begon evenwel moeilijk voor de Maneblussers, die wel mooi voetbal brachten, maar te weinig efficiëntie etaleerden en zo op een bepaald moment zelfs afgleden naar de kelder van het klassement. Dat werd in de terugronde rechtgezet, met iets meer ervaring in de ploeg. Yannick Thoelen in doel, Igor De Camargo voorin, Steven Defour op het middenveld en Jordi Vanlerberghe achterin.

Middenveld verliest kwaliteit

Een les die coach Wouter Vrancken meeneemt naar dit seizoen, want verwacht mag worden dat hij in de verdediging zal vasthouden aan de vier namen die die terugronde speelden (Walsh-Peyre-Vanlerberghe-Bijker) en niet te veel zal experimenteren in die eerste maanden. Wat vorig seizoen, mede door blessures en corona, wel geregeld gebeurde. Onder meer Issa Kaboré, Siemen Voet en Victor Wernersson zakten toen door het ijs.

Door het vertrek van toptalent Aster Vranckx naar Wolfsburg en Steven Defour die zijn schoenen aan de haak hing -maar wel toetrad tot de technische staf van KVM-, is het middenveld misschien het enige compartiment waar Mechelen aan klasse heeft ingeboet dit tussenseizoen. Al verwacht men veel van nieuwkomer Samuel Oum Gouet (foto), een Kameroense international die overkomt van het Oostenrijke Altach. In afwachting van de comeback van Joachim Van Damme (al lang out met een blessure aan de adductoren) zal de fysiek sterke Afrikaan zeker zijn kans krijgen en een belangrijke rol vertolken als stofzuiger op de middenstrook.

Offensief geweld

Aanvoerder van de ploeg blijft Rob Schoofs (foto), die vorig seizoen door de supporters meer dan terecht verkozen werd tot beste speler van het seizoen. De kapitein is klaar voor een nieuw topjaar. Vooral omdat hij voor zijn neus heel wat meer afspeelmogelijkheden krijgt. Met Hugo Cuypers werd deze zomer immers de al zo lang gegeerde spits in huis gehaald. De tweetalige Luikenaar verkaste al vroeg van de jeugd van Standard naar het buitenland, werd topschutter bij zijn club in Cyprus en speelde vorig seizoen nog voor de Griekse kampioen Olympiacos. Een gretige spits met een neus voor goals. Mechelen rekent erop dat hij een van de blikvangers in onze Jupiler Pro League wordt.

Naast hem werd ook Ferdy Druijf voor een extra jaar gehuurd van AZ, bleef good old De Camargo aan boord en kan Vrancken eindelijk ook weer over een fitte Gustav Engvall beschikken. Tel daar nog Nikola Storm, Kerim Mrabti en Geoffry Hairemans bij en dan weet je: bij Mechelen beschikken ze over meer offensief geweld dan ooit tevoren. Spektakel gegarandeerd!

Bekijk ‘KV Mechelen - Antwerp' zondag vanaf 13u10 op Eleven Pro League 1 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports. 

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top