Gaat Eden Hazard weg bij Real Madrid?

La Liga |
De Spaanse sportkrant Marca meldde maandag dat Eden Hazard op de transferlijst van Real Madrid is geplaatst. De kapitein van de Rode Duivels speelt intussen al twee jaar in de Spaanse hoofdstad. Sinds het vertrek van Zinédine Zidane en de komst van Carlo Ancelotti krijgt Hazard alle steun van zijn ploeg, maar toch is het onduidelijk waar onze landgenoot in de toekomst zal spelen. 
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eden Hazard mocht net als Thibaut Courtois even genieten van vakantie na de nederlaag van de Rode Duivels tegen Italië (2-1) in de kwartfinales van het Europees kampioenschap. De aanvoerder kwam in die wedstrijd niet in actie door een spierblessure die hij opliep in de achtste finales in een wedstrijd tegen Portugal. Zowel hij als Courtois vervoegen de kern van Real Madrid pas later in de voorbereidingen op het volgende seizoen. Jawel, ook voetballers mogen even vrijaf nemen. 
 
Maar hoe lang zal Hazard nog in de Spaanse hoofdstad spelen? Volgens het dagblad Marca “zou Eden Hazard een van de toptransfers kunnen zijn in de zomermercato van Real Madrid.” Het management plaatste hem namelijk op de transferlijst, maar waarom zou Real van de kleine Belg af willen? 
 
Niet op niveau

Sinds Hazard naar Madrid verkaste, speelde hij in twee seizoenen slechts 43 wedstrijden voor de Madrilenen. Hij kampt erg vaak met blessures en vond nooit zijn conditie en spelniveau van weleer bij Chelsea terug. Naarmate de tijd vordert, krijgt de Belg steeds meer de wind van voren van de Spaanse supporters én pers. Tot nu toe voldoet hij niet aan de verwachtingen, laat staan dat hij zijn immens transferbedrag van 100 miljoen euro rechtvaardigt aan de hand van sterke wedstrijden. De droom van Hazard lijkt uit te draaien op een nachtmerrie, want op 30-jarige leeftijd lijkt er een exit uit Real Madrid aan te komen. Kan hij ooit nog zijn niveau van weleer halen? 
 
Tijdens Euro 2020 liet Hazard zien dat zijn talent ondanks de vele blessures en een minder vormpeil altijd aanwezig is. Door op zijn talent te teren, blijft hij zich in benarde duels redden van zijn tegenstanders. Zijn twee doelpunten tegen Denemarken en Zweden deden de Belgische fans glunderen en ook zijn dribbels, schijnbewegingen en loopvermogen toonden aan dat hij een speler van wereldniveau is. Helaas werd zijn terugkeer naar het topvoetbal onderbroken door een blessure aan de rechterdij. Of dat probleem opgelost raakt tegen het begin van de Spaanse competitie, valt nog af te wachten.
 
Steun van Ancelotti

Florentino Pérez, topman van Real Madrid, stelt zich ook die vraag en net daarom lijkt een transfer steeds meer aan de orde. Toch spreken verschillende elementen dat gerucht tegen. Ten eerste wordt zijn marktwaarde geschat op 40 miljoen euro, waardoor de club een verlies van 60 miljoen euro zou lijden. Daarnaast heeft de Belg nog een contract tot 2024, wat ook zou betekenen dat zijn contract moet opengebroken worden. Bovendien kampt de club met financiële problemen die sinds de coronacrisis alleen maar erger werden. Ook de renovatie van het stadion van de club bezorgt Pérez en co een fikse financiële kater. Een extra financieel verlies door een transfer van Hazard, kan de Spaanse club dus missen als kiespijn. 
 
Daarnaast kan Hazard ook rekenen op blindelings vertrouwen van de nieuwe coach, Carlo Ancelotti. Het dagblad Marca denkt dat de Italiaan de voormalige Chelseaspeler opnieuw op topniveau kan krijgen en zijn prestaties op Euro 2020 bevestigen die gedachte. Het is duidelijk nog veel te vroeg om Hazard af te schrijven. 
 
Desalniettemin, of het gerucht nu waarheid bevat of niet, staat de carrière van Hazard op een kantelpunt. Het volgende seizoen kan daarin beslissend zijn. Als onze landgenoot opnieuw een seizoen in de lappenmand blijft zitten en zijn niveau niet haalt, zal het doek over zijn contract genadeloos vallen. Voetbal is business en ook Real moet waken over de financiële balans. Als de Rode Duivel geen meerwaarde meer kan betekenen, zal hij moeten vertrekken. Bij Real is dat zeker het geval, want zij willen een verhaal zoals dat van Gareth Bale niet herbeleven. 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top