Club Brugge mikt op de derde titel op rij!

Sport |

Na ongeveer negentig minuten was het zo klaar als een klontje: Club Brugge gaat dit seizoen voor niets minder dan de derde landstitel op rij. Dat leiden we af uit de knalprestatie van blauw-zwart in de Belgische Supercup, die het won tegen Racing Genk (3-2).

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mocht je enkel de eerste helft hebben gezien, dan was je die mening wellicht niet toegedaan. Racing Genk was immers heer en meester in Jan Breydel en kon via Theo Bongonda de score openen (44’). Gelukkig maakte Mitrovic vlak voor rust (48’) de gelijkmaker voor Club waardoor de schade beperkt bleef.

De pauze deed Brugge goed want na de koffie scoorde niemand minder dan Noa Lang de 2-1 via een penalty (48’) en Clinton Mata de 3-1 (50’). Uronen maakte in de allerlaatste minuut nog de 3-2 voor Genk.

De treble?

De overwinning tegen Racing Genk valt niet te onderschatten. De troepen van John van den Brom eindigde vorige seizoen immers op de tweede plaats en zijn een goede graadmeter voor de troepen van Philippe Clement die opnieuw de landstitel en de beker willen bemachtigen. Om dat kunstje voor elkaar te krijgen, moeten ze er alles aandoen om hun vormpeil te behouden, het team bij elkaar te houden en de instructies van coach Philippe Clement nauwgezet op te volgen.

Die laatste blijft gelukkig op de bank zitten bij Club, ondanks de vele mist die er gespoten werd op het einde van het vorige seizoen. Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe konden Clement overtuigen om nog een jaar langer in Brugse loondienst te werken en garanderen daarmee continuïteit in West-Vlaanderen. Of ze ook goudhaantjes Charles De Ketelaere, Odile Kossounou en Noa Lang kunnen overtuigen om te blijven, moet nog blijken. De competitie begint nog maar net en de transferperiode is nog lang niet afgesloten.

Het wordt vooral uitkijken naar de prestaties van Noa Lang. De 22-jarige Nederlandse bad boy maakte vorig seizoen zeventien goals en acht assists in alle competities samen. Voorlopig speelt hij nog bij Brugge en als hij daadwerkelijk aan blijft, zal hij samen met Bas Dost voor goals moeten zorgen bij Club.

Indruk nalaten in Europa

Naast de titel en de beker wil Philippe Clement eindelijk een betere indruk nalaten in Europa. Afgelopen drie seizoenen eindigden het Europese avontuur immers tegen Red Bull Salzburg, Manchester United en Dynamo Kiev en raakte Club nooit ver genoeg. We zijn dan ook benieuwd of het dit jaar wel prijs zal zijn.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx + Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top